Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: Дорожній проєкт на мікрорайоні Сонячний має бути максимально зручним для містян

Створено: 2020-05-08 13:11:33Оновлено: 2020-05-08 13:18:50

У Кривому Розі повним ходом йде будівництво  дороги, що поєднає два великих  спальних мікрорайони

Новий автошлях поєднає мікрорайони Сонячний та Ювілейний.  Дотримання графіків та темпи робіт проконтролював міський голова Юрій Вілкул. Особливість проєкту в тому, що передбачається будівництво насипної дамби. Максимальна висота насипу складатиме 10 м.  На сьогодні виконано більше 8 м. 

«Це - спільний з областю проєкт. Робимо все,  щоб вже на початку вересня новою дорогою їздили криворіжці.  Як і під час  будівництва та ремонту інших доріг у місті, тут також  застосовуємо комплексний підхід. Нова магістраль буде облаштована сучасним світлодіодним освітленням, у тому числі,  з підсвіткою тротуарів, з «острівцями безпеки» та велодоріжками.  Паралельно з будівництвом  дороги,  на виділені з міського бюджету кошти, замінюємо всі комунікації, також буде збудована нова ливнева каналізація,- зазначив мер Юрій Вілкул.

Представники підрядних організацій, що залучені  до реалізації проєкту, доповіли міському голові, що роботи йдуть  за графіком  і вже через місяць вони переходять  безпосередньо до будівництва проїжджої частини. Паралельно з цим ведуться роботи, пов’язані  із заміною   каналізаційного колектору, який поєднує два житломасиви.

Нова автомагістраль дозволить  мешканцям мікрорайону Сонячний швидко та зручно  дістатися  до мікрорайону Ювілейний, до шкіл та дитячих садочків.

Міський голова Юрій Вілкул підкреслив, що  у Кривому Розі,  навіть в умовах карантину, продовжують наводити лад на міських автошляхах. Пріоритет 2020 – внутрішньо-квартальні території та приватний сектор.

08 травня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради