Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

З початку 2013 року у Кривому Розі збільшується кількість новостворених суб’єктів підприємницької діяльності

Створено: 2013-05-08 14:24:46Оновлено:

8 травня відбулося чергове засідання виконкому міської ради. На ньому було розглянуто 30 питань. Основне стосувалося діяльності Реєстраційної палати і, зокрема, реалізації державної політики у сфері реєстрації суб’єктів господарювання.

З початку 2013 року у Кривому Розі кількість новостворених суб’єктів підприємницької діяльності збільшилася на 3% у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року – 616 проти 598, на 25% зменшилося число ліквідованих об’єктів - 721 проти 962.

На 1 травня 2013 р. у Єдиному державному реєстрі зберігається інформація про майже 13 тис. юридичних осіб та близько 55 тис. фізичних осіб-підприємців. Як свідчить статистика, протягом двох останніх років число суб’єктів, які припиняють свою роботу за власним бажанням, зменшилася і складає 53 %, решта - 47 % ліквідується за рішенням суду у зв’язку з неподанням фінансової звітності.

«У Кривому Розі створені максимальні умови для того, щоб суб’єкти господарювання могли зручно, та у максимально короткий термін пройти процедуру реєстрації: скорочена кількість документів, які необхідно надати державним органам, реєстрація відбувається за принципом «єдиного вікна», діє також електронна система державної реєстрації», - зазначив міський голова Юрій Вілкул.

У квітні поточного року фахівці Реєстраційної палати провели анкетування серед своїх користувачів стосовно рівня організації та проведення реєстраційних процедур. Участь в опитуванні взяло 134 суб’єкта господарювання. Абсолютна більшість підприємців (86%) високо оцінили якість надання послуг. «Ми і надалі працюватимемо над тим, щоб умови для реєстрації та ведення підприємницької діяльності у нашому місті були сприятливими, зручними та комфортними», - наголосив міський голова Юрій Вілкул. Також, він доручив відповідним службам найближчим часом запровадити систему «електронної черги», щоб городяни витрачали якомога менше часу на проходження реєстраційних процедур.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(0564)440-04-32, [email protected]


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради