Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю.Вілкул: «Ми пишаємося ветеранами, які живуть у нашому місті»

Створено: 2012-05-08 08:30:11Оновлено:



7 травня у залі засідань виконкому Криворізької міськради відбувся урочистий прийом міським головою Юрієм Вілкулом ветеранів Великої Вітчизняної війни з нагоди Дня Перемоги.


Ю.Вілкул привітав присутніх зі святом та звернувся до ветеранів зі словами подяки за мужність і героїзм, які вони проявили у роки війни.

«9 травня став для всіх нас символом гордості й пам'яті. Ми ніколи не забудемо, якою ціною здобута Перемога у Великій Вітчизняній війні. Ми завжди будемо пам’ятати загиблих. Ми пишаємося тими ветеранами, які живуть у нашому місті» - відзначив міський голова.

У Кривому Розі щорічно приймається програма, направлена на підтримку окремих категорій населення, зокрема ветеранів війни. Цього року на її виконання передбачено близько 10 млн. грн., у тому числі на виплату матеріальної допомоги до ювілейних і знаменних дат, на підтримку Криворізької міської організації ветеранів, фінансування послуг мобільного зв'язку, яким користуються ветерани, підписку міської газети та інші.

Крім того, міський голова Юрій Вілкул повідомив, що за рахунок коштів державного бюджету в поточному році 23-м інвалідам війни будуть відремонтовані квартири, на ці цілі передбачено 536 тисяч гривень, за рахунок субвенції з держбюджету вже придбано 370 санаторно-курортних путівок для оздоровлення ветеранів війни.

На території міста встановлено 66 пам'ятників, пам'ятних знаків, понад 50 меморіальних дощок. Щорік цей перелік поповнюється. Лише у 2011 році до 70-ліття початку Великої Вітчизняної війни на привокзальній площі станції «Червона», відкритий пам'ятник на честь воїнів 6-окремого штурмового стрілецького батальйону, на території колишньої копальні імені Рози Люксембург – пам'ятний знак на честь підпільної групи «Молодогвардієць». Найпильніша увага до збереження пам'яті про подвиг та історичну справедливість буде приділятися і надалі, сказав Юрій Григорович Вілкул.

Міський голова побажав усім ветеранам війни і трудівникам тилу довгих років життя, здоров'я і щастя, а їх дітям та онукам – гордості за свою сім'ю.

(0564)92 13 03, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради