Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ВІДПОВІДАЄМО НА АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ КРИВОРІЖЦІВ ДО КОНТАКТ-ЦЕНТРУ 1520

Створено: 2021-04-08 16:02:42Оновлено: 2021-04-08 16:03:31

НАЧАЛЬНИК  УПРАВЛІННЯ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ МІСТА ВИКОНКОМУ  КРИВОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

СЕРГІЙ ВОЛОШИНЕНКО

  Управління комунальної власності міста виконкому Криворізької міської ради (надалі – орендодавець) інформує про істотні умови укладання договору оренди, визначені Законом України «Про оренду державного та комунального майна» (надалі – Закон) та Порядком передачі в оренду державного та комунального майна (надалі – Порядок).

           Так, страхування орендованого об’єкта нерухомості або окремого індивідуально визначеного майна є обов’язком орендаря, передбачений пунктом 6 ст.20 Закону та пунктами 175 -179 Порядку.

Орендар комунального майна протягом десяти календарних днів з дати укладення договору оренди зобов’язаний застрахувати майно на користь балансоутримувача об’єкта оренди на період строку дії договору оренди на суму:

-         вартості майна відповідно до висновку про ринкову вартість (акта оцінки), визначеного відповідно до законодавства України про оцінку майна, під час передачі такого майна в оренду (у разі якщо така оцінка майна здійснювалася);

 - балансової вартості майна, але не менше ніж добуток місячної орендної плати за орендоване майно за договором оренди, помножений на 100 (якщо оцінка ринкової вартості такого майна не здійснювалася).

Орендар зобов’язаний постійно поновлювати договір страхування так, щоб протягом строку дії договору оренди майно було застрахованим.

Якщо договір страхування орендованого майна укладений балансоутримувачем комунального майна до моменту передачі такого майна в оренду, то орендар може бути звільнений від обов’язку страхувати таке майно.

 Орендар протягом десяти календарних днів з дати укладення договору страхування надає балансоутримувачу та орендодавцю завірені належним чином копії договору страхування і платіжного доручення про сплату страхового платежу. Оплата послуг страховика здійснюється за рахунок орендаря (страхувальника).

Управління комунальної власності міста, як орендодавець, здійснює контроль за своєчасністю укладення договорів страхування орендованого майна та у разі порушення орендарем обов’язку щодо укладення договору страхування повідомляє орендаря про розірвання договору оренди.

Слід зазначити, що у разі настання страхового випадку, в результаті якого було пошкоджене орендоване майно, обов’язком балансоутримувача вжиття заходів для відновлення орендованого майна за рахунок отриманих ним страхових виплат.

08 квітня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради