Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

За час дії програми «Мій будинок - ОСББ» близько 40 тисяч криворіжців поліпшили якість проживання в своїх будинках

Створено: 2019-02-08 13:39:36Оновлено: 2019-02-08 13:41:26

Кривий Ріг - одне з небагатьох міст України, де реально допомагають жителям багатоквартирних будинків, які створили об'єднання співвласників багатоквартирного будинку.

У міському бюджеті -2019 на реалізацію конкурсної програми «Мій будинок - ОСББ» закладено 10 млн. грн. Для участі в конкурсному відборі подають документи ті ОСББ, які ще не отримували допомогу з місцевого бюджету на виконання капітальних ремонтів одного конструктивного елементу (наприклад даху, системи центрального опалення, електропостачання будинку і т.д.).

«З кожним роком конкурс стає все більш популярним. Програма діє з 2011 року, з 2016 року  вона стала конкурсною у зв'язку зі збільшенням кількості створення в ОСББ. На сьогоднішній день в місті 531 таке об'єднання, 252 з яких створено в 2016 році. І на 2019 рік через міського бюджету було виділено 10 млн. Грн. на реалізацію цих проектів », - сказала начальник відділу житлової політики Світлана Сереженко.

За час дії програми жителям 205 будинків - ОСББ надано допомогу з місцевого бюджету на капітальні ремонти конструктивних елементів будинків на суму 56,1 млн. Грн. При цьому жителі самі визначають. що вони хочуть відремонтувати. Що важливіше - дах, система центрального опалення, електрику або ще якийсь ремонт.

Умови конкурсу трохи змінилися. У 2019 зменшився розмір обов'язкового співфінансування проектів з боку ОСББ: з 15 грн. за 1 м2 загальної площі житлових та нежитлових приміщень будинку до 8 грн. за 1 м2 цієї площі. Решта умов участі практично не змінилися. На загальних зборах мешканці будинків - ОСББ повинні прийняти рішення про  участь в конкурсі, оформити відповідний протокол, зібрати певний пакет документів і надати до конкурсної комісії. Основні критерії відбору: найменша заборгованість мешканців будинку за оплату житлово-комунальних послуг, найбільша вартість робіт на 1 м2 загальної площі житлових та нежитлових приміщень, вкладених вже самими співвласниками будинку на його ремонт і позитивний відгук виконкомів райради про виконання ОСББ Правил благоустрою міста.

«З 1 листопада 2018 до 21 січня 2019 роки ми приймали заявки від конкурсантів. Їх надали 73 будинки. Зараз конкурсна комісія працює з пакетами документів. Підіб'ємо підсумки і в березні оголосимо переможців. А вже з травня розпочнуться роботи», - зазначила Світлана Сереженко.

Довідково:

Програма функціонує за принципом співфінансування - частина робіт виконується за кошти міського бюджету, а частина - за гроші самих мешканців. Основну частину фінансування бере на себе місто, внесок мешканців - 8 грн. з 1м2 загальної площі житлових та нежитлових приміщень.

08 лютого 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради