Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Народилась дитина – вітаємо!

Створено: 2019-01-08 16:52:43Оновлено: 2019-01-08 16:54:58

Інструкція з оформлення перших документів дитини.

Щоб прописка та оформлення свідоцтва новонародженого пройшла легко і швидко, майбутнім батькам варто заздалегідь знайти відповіді на питання – як це зробити.

Перший документ вашої дитини – свідоцтво про народження. Отримати свідоцтво про народження необхідно протягом місяця після народження дитини. Якщо батьки не встигли зареєструвати свого малюка у встановлені терміни, їм доведеться заплатити штраф (розмір штрафу від 17 до 51 гривень). Свідоцтво про народження дитини отримують його батьки. Також, оформити свідоцтво можуть родичі, уповноважений представник закладу охорони здоров'я, у якому народилася дитина, чи в якому вона перебуває.

Для отримання свідоцтва про народження у Кривому Розі батькам можна звернутися:

до органів РАЦСу за місцем проживання або за місцем знаходження пологового будинку;

 в пологові будинки нашого міста: КЗ «Криворізький перинатальний центр зі стаціонаром» Дніпропетровської обласної ради (вул. Панаса Феденка, 1-Д),          КЗ «Криворізька міська лікарня № 7» Дніпропетровської обласної ради              (вул. Маршака, 1-а), КЗ «Криворізький міський клінічний пологовий будинок № 1» Дніпропетровської обласної ради (пл. Визволення, 11);

 в Центр адміністративних послуг «Віза» та його територіальні підрозділи, подавши заяву на оформлення «пакетної послуги» «НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ»

Цей «пакет» включає в себе: оформлення свідоцтва про народження дитини, реєстрацію місця проживання малюка, оформлення державних допомог у зв’язку з народженням дитини, реєстрацію дитини в дитячий садок та оформлення й видачу паспорта дитини для виїзду за кордон.

Для державної реєстрації новонародженого необхідні такі документи:

  • паспорти батьків (чи одного з батьків або родичів, інших осіб, уповноваженого представника закладу охорони здоров'я, у якому народилася дитина чи в якому вона перебуває) (оригінали);
  • медичне свідоцтво про народження (форма №103/о, затверджена Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 08 серпня 2006 року №545) (оригінал);
  •  свідоцтво про шлюб (оригінал).

Свідоцтво про народження дитини повинні видати протягом одного дня та абсолютно безкоштовно.

Реєстрація місця проживання новонародженого – обов’язок батьків! Звертаємо увагу, що прописати дитину необхідно протягом трьох місяців з моменту реєстрації її народження. Для громадян, які не «прописали» вчасно свою новонароджену дитину законом встановлено адміністративну відповідальність.

Для того, щоб зареєструвати місце проживання маленького криворіжця знадобляться:

-         свідоцтво про народження дитини;

-         документи, що посвідчують особу батьків (їх паспорти);

-         квитанція про сплату адміністративного збору.

Подати документи на «прописку» новонародженої дитини можна у відділах реєстрації місця проживання громадян виконкомів районних рад; відділах державної реєстрації актів цивільного стану під час проведення державної реєстрації дитини; звернувшись до органів соціального захисту населення під час призначення допомоги при народженні дитини або до Центру «Віза» та його територіальних підрозділів.

Шановні батьки!

 Чим швидше Ви зареєструєте дитину, тим швидше отримаєте можливість оформити і отримувати належні соціальні виплати.

Звертайтесь до Центру «Віза» за отриманням «пакетної послуги» «НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ», оскільки в одному місці ви одразу отримаєте всі послуги, пов’язані з народженням вашої дитини, одночасно.  Адміністратори Центру допоможуть Вам у вирішенні таких важливих питань.

 

Ми працюємо для Вас!

# ВсеБудеЦНАП!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
тел. 0-800-500-459 (безкоштовно), 493-08-28
e-mail:
 [email protected]

 

08 січня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради