Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У слухачів Університету третього віку відбувся випускний

Створено: 2019-06-07 15:03:00Оновлено: 2019-06-07 15:07:15

З нагоди закінчення навчального 2019 року в «Університеті третього віку» територіального центру Саксаганського району 5 червня всі випускники в урочистій обстановці отримали сертифікати про проходження курсу навчання в університеті.

Довідково. За ініціативою народного депутата Костянтина Павлова в 2017 році в місті стартувала і успішно діє соціально-педагогічна послуга "Університет третього віку".

Заняття для людей поважного віку проходять при територіальних центрах міста на безкоштовній основі. Студенти університету отримують знання на факультетах: комп'ютерної грамотності, основ медицини і здорового способу життя, літературному, духовному та інших. На факультетах здорового способу життя, психології, права проводяться лекційні заняття з обговоренням. Також для студентів університету організовуються цікаві екскурсії.

Задля реалізації мети за рахунок коштів міського бюджету придбано 83 комп’ютери.

З початку запровадження проекту послугою скористалися 950 криворіжців, в тому числі у цьому році – 426 громадян.

Проект користується великим попитом серед мешканців міста, тому обов’язково продовжуватиметься, адже став частиною великої, системної роботи, яка проводиться у місті щодо покращення способу життя людям похилого віку.

У слухачів Університету третього віку позаду напружений навчальний семестр, протягом якого вони забули про літа, хвороби, проблеми, бо кожен знайшов для себе цікаве і корисне заняття. Студенти - це не просто пенсіонери, це – залюблені в життя сивочолі жінки й чоловіки, яких об’єднало прагнення знати більше, спілкуватися й ділитися своїм багатим досвідом. Їх старість, дійсно, дома не застане, бо впродовж навчання вони обрали собі життя цікаве, насичене і змінилися самі.

У всіх випускників щасливі погляди, сонячні посмішки. Веселі жарти, приємні зустрічі, море квітів і жодної думки про вік - ось головний лейтмотив свята випускників Університету третього віку.

«Дорогі наші викладачі, ми цінуємо вашу працю, старання та толерантне ставлення до нас. Ми знову відчуваємо себе студентами, адже, незважаючи на наш вік, намагаємося реалізувати власні ідеї», – подякувала слухачка «Університету третього віку».

Чи не найкращими подарунками були концертні номери у виконанні вихованців музичної школи №5.

На завершення заходу всі присутні сфотографувалися в святковій фотозоні та продовжили спілкування за чашкою чаю із солодощами.

Будьте щасливі, будьте здорові і вічно молоді душею, шановні наші ветерани!

Наша робота – про людей турбота!

Департамент соціальної політики

07 червня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради