Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Інформація Військової адміністрації міста Кривий Ріг

Створено: 2022-03-07 07:58:03Оновлено: 2022-03-07 07:58:42

щодо відновлення енергопостачання після пожежі на підстанції шахти «Тернівська»

 

О.Вілкул: Терни 100% з теплом та світлом, всі основні відновлювальні роботи завершені. Уся критична інфраструктура міста у всіх районах працює стабільно. Дякую всім, хто працював на ліквідації пожежі та  усуненні наслідків після неї.

«Котельна 17 кварталу повністю відновила потужність, хоча пошкодження на підстанції КЖРК були достатньо значні, площа пожежі сягала 250 кв.м. Бригади були забезпечені всім необхідним ресурсом й працювали безперервно, аби до помешкань криворіжців якнайшвидше пішло тепло.

Завдяки роботам на даний час поновлено електропостачання для всіх 11 658  абонентів. Вдалося за добу зробити фактично неможливе, на що й у мирний час знадобився б тиждень.

Дякую всім, хто працював на ліквідації пожежі та  усуненні наслідків після неї», - повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Нагадаємо, вночі 5 березня сталася пожежа на потужній високовольтній підстанції шахти «Тернівська» КЖРК, що знаходиться в районі 17 кварталу. Завдяки злагодженим, оперативним діям бригад ДСНС, незважаючи на великий обсяг займання, вже о 01.40 ночі пожежу було ліквідовано.

Загрози для мешканців не виникало, в наслідок пожежі ніхто з людей не постраждав.

Однак, через пожежу було знищено обладнання електропідстанції, як наслідок - відключені дві котельні Криворіжтепломережі, одна з яких надає послуги з опалення 8 міськлікарні, а інша, більш крупна – цілому мікрорайону. Також під відключення від струму потрапила тролейбусна лінія по вул. С.Колачевського й понад 11,5 тисяч побутових споживачів в багатоповерхівках, приватному секторі та інші.

До 4 години ранку 05 березня вже було полагоджено тролейбусну лінію, тролейбуси вийшли на маршрути вчасно, проблем з рухом не виникло.

О 9 годині ранку вдалося запустити котельну, яка подає тепло до 8 міськлікарні (у період відключення там не було загроз для пацієнтів), а близько 16-ої години була запущена й велика котельна, яка надає послуги з централізованого опалення мікрорайону 17-го кварталу, всі будинки отримали тепло.

 

07 березня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради