Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Програма «Прихисток»: результати прийому заяв на компенсацію у грудні у Центрі «Віза» («Центр Дії»)

Створено: 2022-12-06 16:04:55Оновлено: 2022-12-06 16:09:11

Майже з початку повномасштабного вторгнення російських військ до України, у нашій державі діє Урядова соціальна програма «Прихисток» спрямована на підтримку тих, хто відкрив двері свого житла для внутрішньо переміщених осіб. На сьогодні – 3782 криворіжців у своїх оселях вже прихистили 10795 внутрішньо переміщені особи. Задля зручності громадян, оформлення державної компенсації доступне і через ЦНАП. Оскільки Кривий Ріг є серед лідерів у Дніпропетровській області з прийому внутрішньо переміщених осіб, то Центр адміністративних послуг «ВІЗА» («Центр Дії») також долучився до цієї програми і у грудні з 1 по 5 число, незважаючи ні на що, вкотре провів черговий етап прийому заяв на компенсацію витрат від мешканців, які безкоштовно розмістили внутрішньо переміщених осіб.

 Щомісяця кількість криворіжців, які безкоштовно прихистили у своєму житлі своїх співгромадян, що були вимушені покинути свої домівки через активні бойові дії, невпинно зростає. Так, у грудні вже 2724 заяви на компенсацію було прийнято адміністраторами Центру «Віза» («Центр Дії») у всіх районах міста. Враховуючи, що 3 та 4 грудня припали на вихідні дні, а заяву на компенсацію можна подавати виключно з 1 по 5 число, адміністратори і в суботу, і в неділю гостинно відкрили двері всіх підрозділів Центру «Віза» («Центр Дії») для всіх бажаючих. У перші зимові вихідні цією нагодою скористались 563 власники житла.

Лідером з прийому заяв у рамках соціальної програми «Прихисток» став Головний офіс Центру «Віза» («Центр Дії») на площі Молодіжній, 1 – у цьому місяці 466 заявників звернулися саме до нього, зокрема приїжджали власники житла, розташованого і у віддалених районах міста. В черговий раз нагадуємо, що криворіжці мають можливість звертатися до адміністраторів Центру «Віза» («Центр Дії») у своєму районі, а не їхати до Головного офісу.

 

Покровський район також активно проводив прийом заяв на компенсацію – у грудні їх було прийнято 396. І замикає трійку лідерів Саксаганський район – 276 заяв. Радує й те, що багато криворіжців цінують свій час та користуються електронними сервісами – 641 заяву на компенсацію в цьому місяці було подано онлайн. До речі, повідомлення про розміщення у своєму житлі внутрішньо переміщених осіб у грудні подали ще 257 криворіжці.

 

Шановні криворіжці! Нагадуємо, що подавати заяву на компенсацію витрат потрібно щомісяця з 1 по 5 число, а у разі припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості - цього ж дня подати заяву з інформацією про зміну переліку мешканців або припинення розміщення.

Бланки заяв та перелік необхідних для отримання послуги документів було змінено у вересні згідно з рішенням виконкому Криворізької міської ради. Ознайомитись з актуальною інформацією Ви можете на вебпорталі Центру «Віза» («Центр Дії») у розділі «Послуги» - «Прихисток» або за посиланням https://cutt.ly/RBedjEW.

! Також, звертаємо Вашу увагу, що Центр «Віза» («Центр Дії») не займається нарахуванням та виплатою коштів, оскільки тільки ПРИЙМАЄ НЕОБХІДНИЙ ПАКЕТ ДОКУМЕНТІВ та передає суб’єкту надання послуги.

 

Ми працюємо для Вас!

#ВсеБудеЦНАП!

 

Контакти Центру адміністративнихпослуг «Віза»:
тел. 0-800-500-459 (безкоштовно)
e-mail: 
[email protected]

https://viza.kr.gov.ua/

06 грудня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради