Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі підключаються до тепла лікарні, дитячі садки та школи, які обслуговуються комунальної Тепломережою

Створено: 2018-11-06 10:09:15Оновлено: 2018-11-06 10:12:33

Третього листопада за розпорядженням мера Юрія Вілкула у Кривому Розі стартував опалювальний сезон, хоча, як того вимагають нормативи, середньодобова температура була ще вище +8. За вихідні комунальним підприємством «Криворіжтепломережа» підключено більше 20 котелень, пішла подача теплоносія в лікарні № 8, 10, 4, 6, 3, перший пологовий будинок, перинатальний центр, туб- і онкодиспансери. У понеділок розпочато підключення до тепла житлових будинків.

Станом на 5 листопада (15.00) вже підключено 126 будинків, у робочий стан приведені такі великі котельні як Північний ГЗК 1- 2,  «Арселор», котрі подають тепло на мікрорайони: Даманський, 17 квартал, а також Металургійний район.

«Наступною буде підключена котельня у Саксаганському районі. І протягом 2-3х днів мешканці будинків вже відчують в своїх квартирах тепло. Безумовно, з теплом будуть і дитячі садки, лікарні та школи, які обслуговує КП «Криворіжтепломережа», - сказав заступник мера Олександр Катриченко.

«Що стосується державного підприємства «Криворізька теплоцентраль», яке місту не підпорядковується, воно ще знаходиться в переговорному процесі з НАК « Нафтогаз України». На жаль, жодна з шести котелень Теплоцентралі не запущена в роботу. Питання стосується погашення заборгованості Теплоцентраллю  за останні п'ять років перед «Нафтогазом». НАК вимагає розрахуватися з боргами. Сподіваюся, що Теплоцентраль вирішить цю ситуацію. Підприємство державне, знаходиться в управлінні Фонду держмайна і місцеве самоврядування ні де-юре, ні де-факто не має важелів впливу на Теплоцентраль», - зазначив Катриченко.

Залишається відкритим питання по Дніпровському управлінню капітального будівництва, яке подає тепло у школу, садочок і будинки мешканців Військового містечка-33. «Заборгованість держбюджету перед цим підприємством за різницею в тарифах становить 900 тисяч гривень. Таку ж суму підприємство повинно «Нафтогазу» за газ за минулий опалювальний сезон. Зараз містом вживаються всі можливі кроки, щоб ця ситуація вирішилася і котельня була запущена», - сказав заступник мера.

Нагадаємо, що 2 листопада КП «Криворіжтепломережа» отримало номінації на газ і в суботу, 3 листопада з 8-ої ранку почався запуск котелень. За завданням мера Юрія Вілкула в першу чергу тепло подається у дитячі садки, школи, лікарні, об'єкти соціальної сфери. Прийняті на жовтневій сесії рішення про укладення договору про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України» і нелегкі переговори міста з керівництвом компанії дозволили комунальному підприємству «Криворіжтепломережа» виконати умови нафтогазової компанії для початку опалювального сезону.

06 листопада 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради