Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Щодня на захисті соціальних прав працівників

Створено: 2020-08-06 12:12:52Оновлено: 2020-08-06 12:13:36

За нинішніх реалій сьогодення, мешканці міста часто погоджуються на нелегальну працю і, в свою чергу, зголосившись одержувати зарплатню «в конвертах», позбавляють самі себе соціальних виплат і гарантій.

Міський голова Юрій Вілкул, постійно контролюючи дане питання, всебічно спрямовує зусилля спеціалістів виконкому на проведення заходів із усунення детінізації найманої праці.

Так фахівцями департаменту соціальної політики виконкому Криворізької міської ради (Департамент), яким делеговані повноваження здійснення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, щодня проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з роботодавцями щодо переваг легальної праці та негативних наслідків тіньової зайнятості.

Спілкуючись із суб’єктами господарювання та їх працівниками, спеціалісти Департаменту роз’яснюють, що залучення до роботи працівників без укладення трудових договорів призводить до негативного впливу незадекларованих трудових відносин на розвиток економіки та бізнесу. Водночас, такі дії можуть негативно вплинути на репутацію підприємця.

          Фахівці застерігають роботодавців від спроб «маскування» трудових відносин та закликають не ризикувати і оформляти працівників належним чином.

Наразі, після пом’якшення карантинних заходів, упродовж червня-липня 2020 року вищезгаданими спеціалістами здійснено понад 600 таких інформаційних роз’яснень. Кожному суб’єкту господарювання вручена «Пам’ятка роботодавцю» та інформаційний буклет. Як результат – суб’єктами підприємницької діяльності повідомлено про прийняття на роботу понад 150 працівників.

НАГОЛОШУЄМО КОЖНОМУ: як суб’єкт господарювання, так і найманий працівник завжди може скористатися кваліфікованою допомогою та отримати вичерпні відповіді на всі свої запитання щодо порядку дотримання трудового законодавства, звернувшись до інспекції з питань праці та зайнятості Департаменту за телефоном:                   (0564) 92-02-45, 067 838 38 39.

Е-mail департаменту соціальної політики

виконкому Криворізької міської ради: upszn@kr.gov.ua

 

Ми працюємо для мешканців міста Кривого Рогу

і завжди готові до співпраці.

 

 

06 серпня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради