Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Якого кольору бувають закордонні паспорти і чому?

Створено: 2019-06-06 12:32:52Оновлено: 2019-06-06 12:34:27

Оформити закордонний паспорт у нашому місті можна звернувшись до Паспортних офісів «Візи», що почали свою роботи починаючи з 25.07.2017 в рамках проекту міського голови Ю.Г. Вілкула «Паспортний офіс «Візи» - кожному району Кривого Рогу», а саме:

- у Металургійному районі – за адресою: пл. Молодіжна,1;

- у Центрально-Міському районі – за адресою: вул. Староярмаркова, 44;

- у Інгулецькому районі – за адресами: пр-т. Південний, 1, вул. Гірників,19;

- у Довгинцівському районі – за адресою: вул. Дніпровське шосе, 11;

- у Тернівському районі – за адресою: вул. Короленка, 1А;

- у Покровському районі – за адресою: вул. Шурупова,2;

- у Саксаганському районі – за адресою: вул. Володимира Великого,32.

Крім того, оформленням біометричних паспортів займаються територіальні відділи Державної міграційної служби України та ДП «Документ».

            Для українців звичним кольором обкладинки закордонного паспорта є синій, проте існують й інші кольори.

Найбільш поширений колір паспортів – червоний. Їх використовують громадяни держав, об’єднаних Європейським союзом (виняток зараз становить Хорватія), країн, асоційованих з ЄС, або таких, що інтегруються до об’єднаної Європи. Серед них – паспорти Македонії, Албанії і навіть Туреччини.

Полюбляють бордові паспорти у Латинській Америці – країни Андського співтовариства націй. Такі документи мають громадяни Перу, Болівії, Еквадору і Колумбії.

«Срібло» за кількістю паспортів тримає синій колір. Україна вже кілька років використовує сині паспорти, і з переходом до біометрії залишила колір незмінним. Сполучені штати із 1976 року перейшли на темно-сині паспорти.

Держави Карибського басейну, теж обрали синій для своїх документів. На знак належності до об’єднання МЕРКОСУР (субрегіональний торгово-економічний союз) південноамериканські держави – Аргентина, Бразилія, Параґвай – використовують блакитний паспорт. Венесуельці – єдині в МЕРКОСУР, хто залишив паспорт червоним.

Зелений колір паспорта переважно в усіх країнах мусульманського світу: Марокко, Пакистан і Саудівська Аравія.

В африканських країнах особлива шана теж надається зеленому кольору, як позначенню джерела життя, природи, сили. Ніґерія і Ніґер, Сенеґал, Буркіна-Фасо і Кот-д’Івуар обрали закордонний проїзний документ у різних відтінках зеленого. Разом з цим, кольори вказують на приналежність до західноафриканського економічного союзу ECOWAS.

Закордонні паспорти, що мають чорну обгортку, дуже мало розповсюджені. Це – документи, здебільшого, африканських країн. Серед них – Анґола, Ґабон, Конґо, Бурунді, Ботсвана, Чад. Спираючись на національний колір – чорний – чорні закордонні паспорти мають і мешканці Нової Зеландії.

#ВсеБудеЦНАП!

Ми працюємо для Вас!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:

Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно)

e-mail: viza@kr.gov.ua

http://viza.kr.gov.ua

06 червня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради