Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

О. Вілкул: Місто пишається своїми героями та підтримує команду Нескорених. Для тренувань було надано кращі спортивні бази, із хлопцями працюють професійні тренери й лікарі

Створено: 2023-04-06 09:46:24Оновлено: 2023-04-06 09:52:35

Криворізькі Нескорені готуються до  Всеукраїнських змаганнь Invictus Games, що проходитимуть у Львові з 28 по 30 квітня. За результатами виступів буде сформовано збірну команду України для участі в міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених», які відбудуться з 9 по 16 вересня в Дюссельдорфі (Німеччина).

Рада оборони міста  закупила  для учасників збірної Кривого Рогу спортивну форму та необхідний інвентар, також бере на себе витрати на дорогу.

До збірної команди Кривого Рогу входить 23 ветерани та військовослужбовці. Криворіжці будуть виступати в 7 видах спорту з 9. Це - легка атлетика, стрільба з лука, пауерліфтинг, волейбол сидячи, плавання, настільний теніс та велоспорт.

Вже з березня  команда тренується у посиленому режимі. На базі Палацу водних видів спорту ДЮСШ №1 проходять тренування з волейболу сидячи та плавання.  На одному із тренувань побував та поспілкувався із  хлопцями  голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

«Особисто я захоплююся силою волі та витримкою наших Нескорених героїв! У кожного із бійців непростий життєвий шлях.  Вони стали на захист рідної країни та міста, з честю виконували військовий обов’язок і зараз у них не менш відповідальна та почесна місія –  на власному прикладі показати,  що немає нічого неможливого! Хлопці мають довести, що  вони найсильніші, найкращі у цих змаганнях і вибороти честь представляти Україну в  Дюссельдорфі! Безумовно, ми їх підтримували і будемо підтримувати й надалі. Зараз команда тренується на кращих спортивних базах міста: у палаці водних видів спорту ДЮСШ №1, у залі настільного тенісу ДЮСШ №8, палаці спорту ДЮСШ №7 та спортивно-оздоровчому клубі «Форест». Бажаю нашим незламним спортсменам вдалого виступу! Криворіжці мають  сталевий характер й, незважаючи на  труднощі, завжди досягають мети!», - наголосив Олександр Вілкул.

Валерій Катькін, капітан команди, сказав: «Місто робить дуже багато для підтримки військових, для лікування та реабілітації. Допомагають зробити психологічне перезавантаження і ці спортивні змагання є «золотим» рецептом нашого одужання.Маємо  велику надію  на призові місця на змаганнях у Львові,  адже у нас міцна команда, є сили, енергія, потенціал вийти у збірну України. У нас в команді - воїни-афганці,  учасники АТО/ООС, а також військовослужбовці, які стали на захист країни під час повномасштабного воєнного вторгнення росії. Дуже  приємно,  що є такий зв’язок поколінь. Так,  у нас є учасники - син і батько Володимири Стецькі. Батько свого часу воював в Афганістані, а син його зараз воює у лавах Нацгвардії».   

Нагадаємо, що Міністерство у справах ветеранів України 28 березня офіційно закрило прийом заявок на участь у відборі до національної збірної. Першим етапом відбору будуть Всеукраїнські змагання. У змаганнях братимуть участь військовослужбовці та ветерани, які дістали поранення під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій. З усієї України подали заявки 256 спортсменів.

Довідково: У 2021 році в Кривому Розі проходили Всеукраїнські змагання «Ігри Нескорених» з плавання та стрільби з луку. Кривий Ріг став другим містом після Черкас, який приймав цей захід за межами столиці.

             

06 квітня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради