Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Година Землі - 2018!

Створено: 2018-03-06 16:20:10Оновлено: 2018-03-06 16:21:51

Шановні криворіжці, 24 березня 2018 року пропонуємо прийняти участь у природоохоронній кампанії Година Землі, що в третє проходитиме у нашому місті та сприятиме збереженню природи.

Мільйони людей щороку долучаються до Години Землі. Це міжнародна кампанія, ініційована Всесвітнім фондом природи WWF, під час якої люди та організації на одну годину символічно вимикають зайве освітлення та електроприлади, щоб об’єднатися та показати готовність до дій заради майбутнього планети. Мета Години Землі – привернути увагу до екологічних проблем та надмірного споживання природних ресурсів.

У суботу 24 березня 2018 року о 20:30 хвиля Години Землі прокотиться планетою вже вдванадцяте, для українців вона буде десятою. Тема цьогорічної кампанії – Connect2Earth ("Злови зв'язок з Землею") – підкреслює, що люди почали втрачати зв’язок з планетою, який нам так потрібно відновити.   

Година Землі була розпочата у 2007 році в Австралії. У 2008 році ця успішна акція поширилась світом, у ній взяли участь більше 50 млн. людей у 35 країнах світу. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році.

Основний меседж цьогорічної кампанії: людина сьогодні відірвана від Землі, тож запрошуємо всіх відновити зв'язок і почати дбати про природу навколо. За інформацією Всесвітнього фонду природи на 2012 рік чисельність популяцій наземних видів скоротилась на 38%, прісноводних на 81%, морських на 36%. Не "зловимо" зв'язок – ситуація буде погіршуватись. Наша планета – це мережа із мільярдів організмів, систем та явищ, це мультиволокно, що оточує нас щохвилини, дає нам воду, повітря, ресурси. Та воно нам не належить, ми лише його частина. Цієї Години Землі хотілося, щоб мешканці нашого міста відчули свій тісний зв’язок із всесвітньою павутиною життя.

Година Землі 2018 окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, ставить наголос на необхідності та безумовній корисності щоденних дій кожного громадянина, компаній та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього природного середовища, ощадливого використання ресурсів задля подолання проблеми зміни клімату і досягнення  гармонії з природою.

Сподіваємось на те, що Година Землі приверне увагу кожного мешканця для виконання спільних дій задля поліпшення екологічного стану нашого міста та планети в цілому.

Просимо підтримати ініціативу, активно пропагувати кампанію Година Землі 2018 власним прикладом та вимкнути на 1 годину світло у суботу 24 березня 2018 о 2030, з метою участі у ній Кривого Рогу, що сприятиме як збереженню довкілля, так і підвищенню іміджу нашого міста та дозволить об’єднати дії для збереження природи нашої Планети, відчути зв'язок з Землею. Дбайте про природу кожного дня, щоб квітуча та біорзіноманітна Земля була не лише реаліями сьогодення, але й майбутнього!


 

06 березня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради