Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

`ГАРЯЧІ ПИТАННЯ` КРИВОРІЖЦІВ НА `КОНТАКТ-ЦЕНТР 1520`

Створено: 2020-10-05 13:52:13Оновлено: 2020-10-05 13:55:46

Коментує:  Відділ взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату міської ради і виконкому

   «Гарячими питаннями», які  стосуються  правопорядку для мешканців нашого міста на Контакт- центр 15-20 є:

-         неадекватна поведінка безпритульних осіб;

-         сусіди, які ведуть аморальний спосіб життя;

-         стихійна торгівля;

-         порушення тиші;

-         вживання спиртних напоїв у невстановлених місцях.

Вирішення всіх цих проблемних питань потребує залучення поліції, оскільки відповідно до ст. 1, 2 Закону України «Про національну поліцію» від 02 липня 2015 року №580-VIII забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку здійснюється Національною поліцією України.

У відповідності до вищезазначеного закону поліція, відповідно до покладених на неї завдань, зокрема, здійснює своєчасне реагування на заяви та повідомлення про кримінальні, адміністративні право-порушення або події.

Разом з цим, відпрацьовано 11 заявок з питань незручностей, викликаних присутністю безпритульних осіб в місцях майданчиків для збору побутових відходів, пунктів прийому вторинної сировини.  Наведено порядок, проведено профілактичні бесіди із зазначеною категорією осіб, запропоновано влаштування до Комунального підприємства «Будинок нічного перебування».

Не менше заявок надійшло від мешканців м. Кривого Рогу стосовно скарг на сусідів (8). З порушниками працівники поліції провели профілактичні бесіди, попередили про адміністративну відповідальність за неправомірну поведінку, учасникам конфліктів рекомендовано налагодити добросусідські відносини.

 

Також турбують криворіжців питання стихійної торгівлі. Під час відпрацювання заявок, силами працівників сектору дільничних офіцерів поліції відділу превенції Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області проведено профілактичні заходи на пл. Визволення, вул. Лермонтова та  пр. Поштовому, з метою запобігання розповсюдженої стихійної торгівлі.

РАДИМО: Якщо Ви стали жертвою, або свідком протиправних дій, у невідкладних випадках звертайтесь до поліції за цілодобовим номером «102», в інших випадках з належним чином оформленою заявою до Криворізького відділу поліції Національної поліції України в Дніпропетровській області, або його районних відділень:

 -       Криворізький відділ – пр. Поштовий, 71, 5000;

-        Металургійне відділення – вул. Стрєльникова, 2, 50075;

-        Довгинцівське відділення – вул. Леоніда Бородича, 5, 50086;

-        Покровське відділення – вул. Шурупова, 7, 50014;

-        Інгулецьке відділення – вул. Салтиківська, 16, 50026;

-        Саксаганське відділення – вул. Павла Глазового, 2а, 50076;

-        Тернівське відділення – вул. Бірюзова, 2, 50079.

 

05 жовтня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради