Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Олександр Вілкул привітав криворізьких Нескорених: Кривий Ріг пишається своїми мужніми Героями! І тепер вболіваємо за те, щоб наші хлопці потрапили до збірної України!

Створено: 2023-05-05 10:13:06Оновлено: 2023-05-05 10:16:03

Міць та сила Кривого Рогу. На всеукраїнському турнірі «Invictus Games» криворізькі спортсмени вибороли 13 медалей різного ґатунку. Наш доблесний земляк Олександр Пискун здобув «золото» з настільного тенісу й «бронзу» зі стрільби з лука, у  ще одного криворіжця - п’ять медалей з плавання. Василь Стуженко та Олег Должок стали бронзовими призерами з плавання. Бронзу у стрільбі з лука виборов Євген Олійник. Ще двоє криворіжців здобули одне «золото» у змаганнях з волейболу та два «срібла» з настільного тенісу.


Із хлопцями після повернення додому зустрівся голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул. «Всі криворіжці вболівали за наших Нескорених. Як і на полі бою так і на спортивному майданчику наші воїни - мужні, відважні і непереможні! Я щиро захоплююся хлопцями, адже вони тренувалися не так довго, а показали такий прекрасний результат! Я розумію наскільки важливими для них були ці змагання, і справа не тільки у спортивних успіхах. Кожен з них довів сам собі, що він - найкращий, що всі ми, рідне місто підтримує своїх Героїв і так буде завжди! Ми домовилися з хлопцями, що вони продовжуватимуть тренування,будуть брати участь у різних міських змаганнях. А через рік знову спробують свої сили на Всекраїнському турнірі»,- наголосив О.Вілкул.

Куратор криворізької команди Нескорених полковник нацгвардії Олександр Пискун сказав: «Для нас це, в першу чергу, реабілітація. Хлопці спілкуються один з одним, займаються спортом, не важливо яким - плавання, волейбол, теніс, лук  - це все  морально –психологічна та фізична реабілітація! Найголовніше, що ви залишаєтеся дружним колективом, командою. І у наступному році так само  покажете свій характер та силу нашого міста. І до нас «підтягнуться» інші хлопці. Те,  що ми  повернулися із змагань, це - не фінал, це  тільки початок!».

З 28 по 30 квітня у Львові проходили Всеукраїнські змагання Invictus Games. Криворізька команда у складі 23 чоловік ( серед них - воїни-афганці, учасники АТО/ООС, а також військовослужбовці, які стали на захист країни під час повномасштабного воєнного вторгнення росії) була найчисленнішою за кількістю. Всього в Іграх взяли участь 223 військових та ветеранів з 24 областей України. Вони виборювали першість у 9 видах спорту. Криворіжці виступали в 7 видах спорту: легкій атлетиці, стрільбі з лука, пауерліфтингу, волейболу сидячи, плаванні, настільному тенісу та велоспорті.

За фінансової підтримки Олександра Вілкула для команди був закуплений необхідний інвентар та спортивна форма, також були придбані квитки у купейному вагоні.

За підсумками турніру буде сформовано збірну України. У червні оголосять імена 24 учасників, які у вересні представлятимуть країну на міжнародних змаганнях Invictus Games у Дюссельдорфі (Німеччина).

05 травня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради