Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Прем’єр-міністр України Микола Азаров вручив криворізькій амбулаторії нове обладнання для дослідження крові

Створено: 2012-05-04 13:42:26Оновлено:



Микола Азаров разом з губернатором Дніпропетровської області Олександром Вілкулом відвідали амбулаторію №5 Центру первинної медико-санітарної допомоги №4 у м. Кривий Ріг.


Під час робочої поїздки на Дніпропетровщину прем’єр-міністр України Микола Азаров ознайомився з роботою амбулаторії загальної практики сімейної медицини №5, яка є структурним підрозділом Центру первинної медико-санітарної допомоги №4 м. Кривий Ріг.

У рамках оснащення закладів первинної медичної допомоги новим обладнанням Микола Азаров передав амбулаторії №5 сучасний автоматичний гематологічний аналізатор BC 3000 plus – апарат для здійснення клінічного аналізу крові.

Нове обладнання дозволить максимально чітко вимірювати 19 параметрів (в тому числі – рівень гемоглобіну, еритроцитів, лейкоцитів тощо) при дослідженні однієї краплини крові. Аналізатор може здійснювати 60 аналізів за годину та одночасно зберігати у пам’яті результати 35 000 досліджень.

«Раніше ми змушені були передавати зразки крові на дослідження в лабораторію. Завдяки аналізатору у нас з’явиться можливість здійснювати своєчасний та якісний аналіз крові безпосередньо в амбулаторії. Це буде зручно для пацієнтів та значно полегшить роботу медикам, адже результати аналізу можна буде дізнатися вже через декілька хвилин», - сказала головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги №4 Анжеліка Логінова.

Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині триває процес оснащення медичних закладів новим обладнанням. «Сучасна апаратура та техніка у лікувальних установах - це одна з важливих умов надання якісної медичної допомоги», - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Довідка:

До складу Центру первинної медико-санітарної допомоги №4 м. Кривий Ріг входять амбулаторії №1, №2, №3, №4, №5.

Амбулаторія №5 розпочала роботу у грудні 2011 року. Амбулаторію було відкрито у житловому будинку, в якому більшість квартир надано медичним працівникам. Під медичний заклад було переобладнано двокімнатну квартиру на першому поверсі. Для амбулаторії придбано усе необхідне обладнання на суму 150 тис грн.

Сьогодні амбулаторія №5 обслуговує 2800 мешканців прилеглих будинків. Прийом пацієнтів здійснюють сімейний лікар та акушер-гінеколог.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради