Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Міжнародний день людей з інвалідністю

Створено: 2021-12-03 14:47:07Оновлено: 2021-12-03 14:53:38

ЦІКАВО ЗНАТИ: У м. Кривому Розі мешкає  33,0 тис. осіб з інвалідністю, у тому числі   2,7 тис. «особливих» дітей.

На місцевому рівні людям з інвалідністю надається  всебічна  підтримка.

У рамках Програми соціального захисту окремих категорій меш- канців м. Кривого Рогу (надалі – Програма) люди з інвалідністю та сім’ї, в яких виховуються діти з інвалідністю, отримують коштом бюджету Криворізької міської територіальної громади  грошові допомоги, компенсації та інші виплати.

Це і матеріальна допомога на вирішення будь-яких соціально-побутових питань осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю або онкохворих дітей, (розміри допомог складають відповідно 3,0 тис. грн та 10,0 тис. грн на кожну особу), і відшкодування витрат підприємствам-перевізникам за безкоштовний проїзд в електротранспорті, і компенсація вартості послуг тепло- або водопостачання та водовідведення, управління/утримання багатоквартирних будинків по 1,0 тис. грн на одне домогосподарство, що вдвічі більше в порівнянні з 2020 роком), харчування хворим на фенілкетонурію, лікування, обладнання зручностями житлових приміщень пристроєм для з’їзду на кріслі колісному,  та ін.

Вищевказаною Програмою на 2022 рік вперше передбачено кошти для молоді з числа осіб з інвалідністю з дитинства у віці від 18 до 23 років, яка отримує освіту в закладах загальної середньої, професійно-технічної, фахової передвищої, вищої освіти на виплату одноразової матеріальної допомоги в розмірі по 10,0 тис. грн  кожній особі. Також передбачені кошти на виплату одноразової матеріальної допомоги на придбання підгузків у розмірі  12,5 тис. грн кожній дитині, яка потребує такої допомоги.

Відповідно до районних Програм соціального захисту населення онкохворим дітям виплачується щомісячна матеріальна допомога на додаткове харчування в розмірі по 2,0 тис.грн на кожну дитину. Діти з  особливими потребами отримують солодкі подарунки до новорічно-різдвяних свят.

 

Особи з інвалідністю (діти з інвалідністю), які пересуваються за допомогою крісел колісних, діти, хворі на дитячий церебральний параліч та злоякісні новоутворення, малорухомі громадяни  безкоштовно користуються послугами «соціального таксі».

ЦІКАВО ЗНАТИ: З початку дії проєкту «Соціальне таксі»01.10.2014) надано    7,7  тис.  таких послуг   755 особам з порушеннями функцій руху.

Органи місцевого самоврядування постійно працюють над питаннями поліпшення умов життєдіяльності людей з інвалідністю.

ДОЛАЄМО БАР’ЄРИ!»: У місті вирішується питання створення для осіб з інвалідністю на кріслах колісних, які мешкають на перших поверхах, безперешкодного доступу до житлових приміщень шляхом надання матеріальної допомоги для облаштування спеціальними пристроями для з’їзду на кріслі колісному. Такою допомогою скорис- талося 26 чол. Продовжується робота по створенню безперешкодного доступу на тротуарах, на пішохідних та в підземних переходах під час капітальних ремонтів та реконструкцій об’єктів з встановленням тактильної плитки людям з вадами зору і пониженням бордюрного каменю громадянам на кріслах колісних.

У РАМКАХ МІСЬКИХ ЗАХОДІВ:  З нагоди Міжнародного дня людей  з  інвалідністю в місті згідно з планом проводяться з дотриманням санітарних норм в умах карантину різноманітні заходи, життєво важливі для людей з інвалідністю. Активними організаторами заходів є установи соціальної сфери, заклади культури, суб’єкти господарювання, громадські організації.

03.12.2021 в Криворізькому міськрайонному центрі зайнятості відбувся онлайн-«круглий стіл» за участю фахівців цього Центру департаменту соціальної політики виконкому Криворізької міської ради та ін. Учасникам донесено важливу та корисну інформацію з питань соціального захисту людей з інвалідністю.

З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю

бажаємо «особливим» мешканцям міста міцного духовного та фізичного  здоров’я, добробуту, всебічного розвитку, наснаги для добрих справ!

Ваші  зауваження  та  пропозиції

просимо надавати за електронною адресою: e-mail:[email protected]

 

Департамент соціальної політики

 виконкому Криворізької міської ради

03 грудня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради