Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг став учасником пілотного проекту профілактики передачі ВІЛ –інфекції від матері до дитини

Створено: 2013-07-31 11:15:50Оновлено:



30 липня міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул зустрівся з Першим секретарем Посольства, заступником посла Австрії в Україні Йоганнесом Айгнером та заступником голови представництва ЮНІСЕФ в Україні Руді Люхманом.


У Кривому Розі успішно реалізується низка спільних проектів громадських організацій та органів влади. Основна мета –надання допомоги ВІЛ-інфікованим та попередження ВІЛ/ СНІД. На черзі - нова програма з профілактики передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини. Її ініціатором виступив уряд Австрії, який і надасть фінансову підтримку. Практичним втіленням займатимуться фахівці представництва міжнародної громадської організації ЮНІСЕФ в Україні.

Важливим аспектом у цій роботі має стати співпраця неурядових організацій та місцевих органів влади, зазначив Перший секретар Посольства, заступник посла Австрії в Україні Йоганнес Айгнер. Йдеться про створення нової моделі інтегрованих послуг, яка передбачає плідну взаємодію представників неурядових організацій з одного боку, та фахівців медичних закладів і соціальних працівників з другого, для надання допомоги вагітним ВІЛ-інфікованим жінкам.

«Ми відкриті для співпраці, адже розуміємо серйозність проблеми і готові до спільної плідної роботи. Питання охорони материнства і дитинства у Кривому Розі завжди було і є пріоритетним»,- зазначив міський голова Юрій Вілкул.

Кривий Ріг стане 4 містом-учасником проекту ЮНІСЕФ та уряду Австрії з профілактики передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини. На разі він діє у Києві, Дніпропетровську та Полтаві.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(0564)440-04-32, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради