Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Мер Юрій Вілкул привітав юних криворіжців із завершенням навчального року

Створено: 2019-05-31 13:22:06Оновлено: 2019-05-31 13:25:11

Сьогодні, 31 травня, свято у понад 67 тисяч юних криворіжців - для них пролунав останній дзвоник. Із закінченням навчального року криворізьких школярів привітав мер Юрій Вілкул.

У Кривому Розі 146 шкіл, ліцеїв і коледжів, у них навчається понад 67 тисяч дітей. В останній день травня останній шкільний дзвоник пролунав для більш ніж 3 тисяч одинадцятикласників.

«Від щирого серця вітаю зі Святом останнього дзвоника! Для багатьох з вас - це старт літніх канікул. Нехай вони будуть незабутніми та цікавими. Для випускників цей шкільний дзвінок - останній. Перед вами відкриваються безмежні перспективи і можливості: сьогодні ви будуєте своє майбутнє. Дуже важливо правильно зробити вибір, якій професії присвятити життя, прислухайтеся до свого серця, поклику душі. Вчіться, здобувайте подальшу освіту, щоб в майбутньому стати гідними громадянами України», - зазначив, звертаючись до випускників і школярів міський голова.

З кожним роком зростає кількість юних криворіжців-медалістів. У 2019 році 185  юнаків та дівчат претендують на отримання золотих і срібних медалей (127 - «золото» та 58- «срібло»). Для порівняння в минулому році в Кривому Розі було 116 медалістів.

Випускників попереду чекають нові звершення, а школярів молодшого віку - веселі літні пригоди. У Кривому Розі подбали про те, щоб влітку дітям нудьгувати не довелося.

З 3 червня в місті почнуть роботу 124 пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням. Дітей чекають: змістовний відпочинок, ігри на свіжому повітрі, зустрічі з цікавими людьми, пізнавальні подорожі, екскурсії, відвідування культурно-розважальних закладів, творчі майстер-класи, заняття гуртків різних напрямків.

Крім того, Кривий Ріг єдине місто в Україні, який зберіг три комунальних табори, один з яких знаходиться на березі Чорного моря. У цих таборах цього літа відпочиватимуть, і набиратимуться сил обдаровані діти, переможці предметних олімпіад, творчих конкурсів і фестивалів, спортсмени і діти пільгових категорій: учасників АТО, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди та з малозабезпечених сімей.

Перші зміни комунальних оздоровчих таборів відкриються вже в перших числах червня.

 

 

 

 

 

31 травня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради