Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Додаткові субвенції з державного та обласного бюджету у розмірі більше 55 млн. гривень будуть направлені на пріоритетні проекти по облаштуванню міста і соціальну сферу

Створено: 2011-03-31 05:08:50Оновлено:



30 березня у прес-центрі виконкому міської ради міський голова Юрій Вілкул провів прес-конференцію для представників засобів масової інформації.


Міський голова зазначив, що в результаті достатньо напруженої роботи, проведеної в останні місяці спільно з обласною адміністрацією і депутатським корпусом обласної ради, місту виділені додаткові субвенції з державного і обласного бюджетів в об'ємі більше 55 мільйонів гривень.

Ю.Вілкул наголосив, що за рахунок коштів державного бюджету 29 мільйонів буде направлено на реконструкцію будівель під пологовий будинок з відділенням патології новонароджених і дитячою реанімацією. Це майже в п'ять разів більше тих засобів, які планувалися на даний об'єкт цього року. Додаткові 15 мільйонів гривень виділено на реконструкцію, ремонт і вміст міських доріг. Таким чином, цього року на дороги Кривого Рогу буде витрачена рекордна сума - 64 мільйони гривень.

Не остануться осторонь й природоохоронні заходи, так завдяки збільшенню субвенцій з обласного бюджету прийнято рішення направити на них додатково 5 мільйонів 100 тисяч гривень. З них 3 мільйони на роботи по озелененню міста і 2 мільйони 100 тисяч на придбання прибиральної техніки.

Враховуючи численні звернення мешканців міста 2 мільйони гривень буде направлено на Програму розвитку міського електротранспорту, реконструкцію і модернізацію парку трамвайних вагонів. 1 мільйон 775 тисяч гривень вирішено направити на установку систем доочистки питної води в дошкільних установах міста.

Значні кошти виділені й на реалізацію соціальних програм. Так 500 тисяч гривень піде на капітальний ремонт будівлі школи №18 для організації на її базі комплексу «Дитячий сад – початкова школа», 383 тисячі виділено на придбання путівок для дітей-інвалідів та дітей, постраждалих від Чорнобильської аварії. Також додатково 100 тисяч буде направлено на підтримку обдарованої молоді.

Що стосується інших позитивних змін в бюджеті, то 1 мільйон 795 тисяч гривень буде витрачено на придбання дорожніх знаків, спеціального устаткування, які буде встановлено на світлофорах міста для забезпечення додаткової безпеки пішоходів, закупівлю зупинних павільйонів. 1 мільйон 200 тисяч буде використано на капітальні ремонти будинків ОСББ, тобто загальна сума на ці цілі складе 2 мільйони 100 тисяч гривень, що більш ніж в два рази перевищує раніше заплановані.

Окрім цього передбачено направлення коштів, а саме 300 тисяч, на придбання супутникового устаткування GPS для машин і станцій швидкої допомоги. “Ця система вже відмінно зарекомендувала себе в Кривому Розі на патрульних машинах міліції. Тому я упевнений, що ці технології допоможуть оптимізувати роботу медикам і скоротити час приїзду до хворих” – зауважив Юрій Вілкул.

На завершення міський голова повідомив про ще два важливих проекти, які будуть профінансовані з обласного бюджету. Це очищення русла річки Саксагань і зміцнення берегової зони, на які виділено 13,5 мільйонів гривень та виділення 15 мільйонів гривень для реалізації програми поліпшення якості питної води, що поступає з Карачунівського водосховища.

Як відзначив міський голова Юрій Вілкул: “На сьогоднішній день всі програми, передбачені бюджетом, виконуються в місті в повному обсязі, і я переконаний, що ми доб'ємося того, щоб результати їх виконання відчули всі жителі Кривого Рогу”.

(0564)92 13 03, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради