Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

КРИВОРІЗЬКІ ДЕРЖАВНІ РЕЄСТРАТОРИ ВИВЧАЮТЬ ЗАКОНОДАВЧІ АСПЕКТИ ЩОДО ПІДТВЕРЖЕННЯ ВІДОМОСТЕЙ ПРО КІНЦЕВИХ БЕНЕФІЦІАРІВ

Створено: 2023-01-31 12:51:04Оновлено: 2023-01-31 12:53:02

(інформує управління з питань реєстрації  виконкому Криворізької міської ради)  

30.01.2023 державні реєстратори Криворізького міськвиконкому долучились до онлайн семінару-тренінгу на тему: «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», з урахуванням останніх законодавчих змін, що проводився Південним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Одеса).

29 грудня 2022 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення регулювання кінцевої бенефіціарної власності та структури власності юридичних осіб», яким запроваджено більш оптимізований порядок подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників (надалі - КБВ), ефективна взаємодія державних реєстрів для перевірки таких відомостей, а також встановлюється відповідальність за неподання, несвоєчасне подання або подання недостовірних даних про бенефіціарних власників юридичної особи або їх відсутність. Важливим є те, що скасовано обов’язок щорічного підтвердження інформації про КБВ.

Тому під час перегляду тренінгу актуальним питанням було  ознайомлення із основними аспектами підтвердження відомостей про КБВ під час воєнного стану.

Отриманні знання необхідні державним реєстраторам Криворізького міськвиконкому, оскільки, незважаючи на продовження строку для розкриття відомостей про КБВ, з початку 2022 року і до сьогодні звернулися 82 юридичні особи, з них за період воєнного стану – 65

 

31 січня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради