Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ СЛУХАНЬ 25.01.2019

Створено: 2019-01-31 10:46:15Оновлено: 2019-01-31 10:46:59

Керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» 25.01.2019 в каб. 139 виконкому Криворізької міської ради (м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1) відбулися громадські слухання з питання сталого досягнення цілей задекларованих при ухвалені регуляторних  актів  – рішень міської ради від 23.11.2011 №726 «Про затвердження Положення про порядок оформлення оренди об’єктів комунальної власності міста», від 21.12.2011 №778 «Про затвердження Методики розрахунку орендної плати за комунальне майно та пропорції її розподілу».

В обговоренні приймали участь суб’єкти господарювання - орендарі, суб’єкти оціночної діяльності, представники міської галузевої  ради підприємців з питань страхування, фінансового посередництва, операцій біржових та з нерухомим майном, органів місцевого самоврядування, члени територіальної громади.

Основне питання, що порушувалося на громадських слуханнях – ступінь досягнення цілей, задекларованих при прийнятті рішень міської ради від 23.11.2011 №726 «Про затвердження Положення про порядок оформлення оренди об’єктів комунальної власності міста», від 21.12.2011 №778 «Про затвердження Методики розрахунку орендної плати за комунальне майно та пропорції її розподілу».

Надана характеристика по кожному  показнику  результативності дії регуляторних актів (суми надходжень у вигляді плати за оренду майна, що належить до комунальної  власності міста Кривого Рогу, у т.ч. надходження до міського бюджету; суми надходжень у вигляді відшкодування земельного податку; кількість укладених договорів оренди; кількість проведених конкурсів на право укладення договорів оренди, кількість оголошень у засобах масової інформації, тощо).  Також зазначено, що з метою інформованості суб’єктів господарювання управлінням постійно розміщуються у міській газеті «Червоний гірник», офіційному веб-сайті Криворізької міської ради та її виконавчого комітету інформація про перелік вільних приміщень, про наміри передати в оренду об’єкти комунальної власності міста, про проведення конкурсу на право укладання договору оренди, про перелік укладених договорів оренди, тощо.

За результатами проведення громадських слухань усі присутні зазначили, що вказані рішення міської ради  є актуальними на цей час і, безумовно, дають позитивний результат;  дія рішень дозволила досягти цілей, запланованих при їх прийнятті, а саме:

- упорядкування орендно-договірних відносин щодо надання в оренду майна комунальної власності міста;  

- удосконалення порядку проведення конкурсу на право укладання договору оренди об’єктів комунальної власності міста;

- встановлення балансу інтересів усіх учасників процесу;

- удосконалення порядку використання орендної плати за користування майном територіальної громади міста.

На отримані в ході громадських слухань запитання та зауваження надано відповідні роз’яснення та акцентовано увагу, що обґрунтовані пропозиції та зауваження до рішення міської ради від 21.12.2011 №778 «Про затвердження Методики розрахунку орендної плати за комунальне майно та пропорції її розподілу» приймаються в письмовій формі по 25.02.2019 включно управлінням комунальної власності міста виконкому Криворізької міської ради (50101, м.Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1, каб. 246,                  тел. (0564) 74 43 97; електронна адреса: [email protected]).

 

Управління комунальної власності міста виконкому Криворізької міської ради

31 січня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради