Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про результати проведення громадських слухань

Створено: 2019-01-31 10:52:29Оновлено: 2019-01-31 10:53:34

Керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», відповідно до календарного плану роботи виконкому Криворізької міської ради 15.01.2019 відбулись громадські слухання з питання обговорення проекту регуляторного акта – рішення виконкому Криворізької міської ради «Про затвердження Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Кривого Рогу» та аналізу його регуляторного впливу.

В обговоренні брали участь депутати Криворізької міської ради, члени територіальної громади, суб’єкти господарювання, представники органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації.

Основним питанням, що порушувалося на громадських слуханнях, було ознайомлення усіх присутніх із змістом проекту рішення виконкому Криворізької міської ради «Про затвердження Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Кривого Рогу».

За результатами проведення громадських слухань присутнім членам територіальної громади, суб’єктам господарювання було зазначено на те, що рішення розроблено згідно з нормами чинного законодавства та є актуальним.

З прийняттям регуляторного акту буде забезпечено дію механізму  приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Кривого Рогу, реалізації в повному обсязі вимог Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення й  Правил приймання стічних вод до системи централізованого водовідведення та Порядку визначення розміру плати, що справляється за понаднормативні скиди стічних вод до систем централізованого водовідведення, затверджених Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 01 грудня 2017 року №316. Також має забезпечити: запобігання забрудненню басейну р. Дніпра недостатньо очищеними стічними водами та псуванню обладнання систем водовідведення міста Кривого Рогу;  гарантування безперебійної в межах регламентних норм роботи споруд очищення стічних вод та обробки осадів;  та те, що осад може бути утилізований у безпечний і прийнятний для навколишнього середовища спосіб, а скиди стічних вод з очисних споруд міста Кривого Рогу не спричинять згубного впливу на навколишнє середовище.

На отримані в ході громадських  слухань запитання та зауваження надано відповідні роз’яснення.

31 січня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради