Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Морський табір «Слава» зустрів криворізьких обдарованих дітей

Створено: 2019-06-03 16:33:33Оновлено: 2019-06-03 16:36:05

У першу зміну в «Славі» відпочине і набереться сил 537 хлопчиків та дівчаток: переможців різних конкурсів і фестивалів, предметних олімпіад, наукових робіт, учасників творчих колективів.

Цього літа в дитячій здравниці побуває понад 2 тисячі юних криворіжців.

Місто подбало про безпечне перевезення дітей до «Слави». За дорученням мера Юрія Вілкула був організований проїзд залізницею і для цього виділені окремі вагони. «Через повну відсутність доріг обласного значення, прийнято рішення організувати поїздку наших дітей до «Слави» на потязі. З Кривого Рогу діти доїхали до станції Брилівка (Херсонська область), а там їх зустріли автобуси і довезли до табору», - сказала Тетяна Кріпак, директор департаменту освіти і науки.

Щороку до літнього відпочинку дітей у таборі проводяться ремонтні роботи, упорядковується територія. «У корпусах зроблений ремонт, в їдальні оновили посуд і меблі, встановили кондиціонер. Наведено лад на пляжі, посаджені троянди. Закуплено додатковий ігровий та спортивний інвентар. Наші діти повинні гарно відпочити на канікулах, і за підтримки міста ми все для цього зробимо », - зазначив директор табору Федір Губаренко.

Відпочинок у «Славі» насичений, кожна зміна буде яскрава і індивідуальна. Для повноцінного відпочинку дітей збільшено кількість розважальних програм і конкурсів. У першій зміні працюватиме традиційна літня школа «Олімпійського резерву» для власників високих нагород в предметних олімпіадах. Пройде цикл конкурсів, в тому числі, «Танцюють всі!», до нього увійдуть майстер-класи кращих танцюристів України, які дадуть поради талановитим початківцям.

«Місто завжди підтримує обдарованих дітей та талановиту молодь. З міського бюджету їм виплачують іменні стипендії, вони мають можливість брати участь в проектах розвитку Кривого Рогу. Також можуть отримувати безкоштовні путівки до табору «Слава». Крім обдарованих хлопчиків і дівчаток, на морі цього літа відпочинуть діти учасників АТО (ООС), діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають на диспансерному обліку, діти-інваліди, діти з малозабезпечених сімей та інші пільгові категорії», - зазначила Т. Кріпак, директор департаменту освіти і науки.

Нагадаємо, що табір «Слава» - єдиний в Україні комунальний табір на морському березі.

Довідково:

У Кривому Розі більше 50 тисяч школярів, які потребують оздоровлення. Влітку в комунальному таборі «Сонячний», який знаходиться в Гурівському лісі, відпочине тисяча маленьких криворіжців і стільки ж юних спортсменів прийме спортивно-оздоровчий табір «Старт».

03 червня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради