Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Маленьким криворіжцям, які народилися у перші дні нового року, вручили подарунки від мера Юрія Вілкула

Створено: 2019-01-03 16:34:38Оновлено: 2019-01-03 16:36:36

1 і 2 січня в пологових будинках Кривого Рогу на світ з'явилося 20 малюків: 11 дівчаток і 9 хлопчиків. Всім новонародженим і їх матусям передали від мера Юрія Вілкула найтепліші вітання і вручили подарунки.

Також, батькам презентували послугу «документи на дитину». Така послуга одним пакетом працює у Кривому Розі більше року. Щоб у перші дні підтримати і допомогти сім'ям, в яких з'явилися немовлята, спрощена система видачі документів для новонародженого. Батьки можуть оформити і отримати свідоцтво про народження малюка, соціальну допомогу, а також інші довідки, пов'язані з народженням дитини в одному місці - Центрі муніципальних послуг «Віза».

«Тепер батьки зможуть отримувати всі довідки одним пакетом і в одному місці. Така послуга не тільки полегшує процедуру прописки, а й дає можливість батькам проводити більше часу зі своїм малюком, а не в чергах під кабінетами. Важливо відзначити, що послуга - безкоштовна», - зазначила Людмила Зеленська, заступник директора департаменту адміністративних послуг.

Одним пакетом батьки отримують: свідоцтво про народження дитини, прописку новонародженого; оформлюють: допомогу при народженні, привласнення ідентифікаційного номера, посвідчення багатодітної сім'ї (при народженні 3-ї дитини, пільги по оплаті житлово-комунальних послуг для багатодітних сімей, постановку в електронну чергу для прийняття у дитячий садок.

«Це справжнє новорічне  диво - тримати на руках свого малюка! Ми очікували доньку в перших числах січня, але новорічна ніч, яку вважають особливою і чарівною, подарувала  нашій родині сюрприз. На цьому  приємні несподіванки   не закінчилися. Ми вдячні меру Юрію Вілкулу за підтримку, турботу і увагу, і таку зручну послугу. Думаю, наш малюк буде рости під мирним небом і стане гідним мешканцем нашого улюбленого міста!», - зазначила Вікторія, молода мама.

03 січня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради