Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Місто для розвитку Кривого Рогу залучає кращі практики та інвестиції європейських партнерів

Створено: 2020-09-30 13:48:19Оновлено: 2020-09-30 13:50:26

Кривий Ріг з робочим візитом відвідав голова правління Німецько-Української промислово-торговельної палати Александер Маркус. Він зустрівся з керівництвом міста та обговорив перспективні напрямки співпраці.

Кривий Ріг та Німеччину поєднують давні партнерські стосунки. Протягом багатьох років місто ефективно співпрацює з Урядом Німеччини та Німецьким товариством міжнародної співпраці GIZ. Наразі, мова йде про розширення ділових відносин та можливість реалізації спільних проєктів з Німецько-Українською промислово-торговельною палатою. Пан Маркус зауважив: «З Україною ми співпрацюємо з1993 року. У 2016 році була утворена Німецько-Українська торговельна палата До її складу входять українські та німецькі підприємства. Для налагодження партнерства з Кривим Рогом я пропоную зробити презентацію вашого міста безпосередньо у нашій місцевій Німецькій промислово-торговельній палаті». Александер Маркус зазначив, що серед перспективних напрямків партнерства можуть бути проєкти допомоги із встановлення нашими суб’єктами господарювання торгівельних відносин з німецькими партнерами, з дуальної освіти та промислового туризму.

Член виконкому Костянтин Павлов: «Наше місто має дуже високий економічно-промисловий потенціал. Крім того, Кривий Ріг є лідером в області і по залученню іноземних інвестицій, а також лідером з розвитку економіки. Тому, цілком об’єктивний та зрозумілий інтерес з боку європейських країн, зокрема, Німеччини до нашого міста. Німеччина є одним із головних партнерів Кривого Рогу в багатьох напрямках розвитку, у тому числі, економічному і соціальному. Сьогодні, за підсумками зустрічі, ми окреслили ще декілька можливих напрямків з Німецько-Українською торговою палатою та запропонували проведення додаткових зустрічей та консультацій як на Криворіжжі, такі у Німеччині».

За понад чотири роки при підтримці німецького фонду GIZ по галузі освіти відремонтовані школи №1, 20, 76, 115, дитячий садок №58, проведений капітальний ремонт та облаштування штучного футбольного поля. Відремонтовані два виші, які «переїхали» до Кривого Рогу з окупованої території: Донецький юридичний інститут МВС України та Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського. Створена потужна матеріально-технічна база та повністю відновлена освітня підготовка фахівців. Вагомий внесок GIZ у впровадження інклюзивної освіти. Це - 10 сенсорних кімнат, що придбані для шкільних закладів, обладнання для Інклюзивно-ресурсного центру №1. Це - підготовка команди тренерів та педагогів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами.

Кривий Ріг - одне з небагатьох міст України, в якому за підтримки GIZ створений Кризовий центр для жінок, постраждалих від насильства в сім’ї «З надією в майбутнє». Низка проєктів реалізована в медичній сфері. Більше 700 медичних працівників первинної медичної ланки пройшли тренінги. За підтримки GIZ, німецьких фахівців з травматології та лікарям міської лікарні №10 проводяться новітні операції. Разом з GIZ у сфері соцзахисту збудоване модульне містечко для проживання внутрішньо-переміщених осіб.

Довідково: У Кривому Розі проживає близько 622 тисяч жителів, за чисельністю він займає 7 місце в Україні, протяжність міста перевищує 100 км, за цим показником Кривий Ріг - найдовше місто в Європі. Економічний потенціал міста представляють понад 36 тисяч суб'єктів господарювання. За обсягами реалізованої промислової продукції частка Кривого Рогу становить близько 7,1% продукції від загального показника України та 38,5% у загальному обсязі реалізації по області.

 

 

 

30 вересня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради