Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Мер Кривого Рогу Юрій Вілкул підписав договір про соціальне партнерство з підприємством «АрселорМіттал Кривий Ріг»

Створено: 2018-07-30 14:59:23Оновлено: 2018-07-30 15:01:20

27 липня міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул та генеральний директор ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Парамжит Калон підписали договір про соціальне партнерство. Підприємство в 2018 році інвестує в розвиток міської інфраструктури 21, 5 млн. грн.

Кривий Ріг - одне з перших українських міст, в якому під керівництвом мера Юрія Вілкула була впроваджена практика корпоративно-соціального партнерства між великими промисловими підприємствами і міською громадою.

За вісім років місто залучило 386 млн. грн. соціальних інвестицій, які були спрямовані на реалізацію важливих для криворіжців проектів з розвитку рідного міста. Це - ремонти доріг, благоустрій парків і скверів, підтримка освіти, культури і спорту.

У 2018 році у рамках підписаних угод з «АрселорМіттал» заплановано реалізувати три великих проекти: благоустрій парку ім. Б.Хмельницького в Металургійному районі, реконструкція фасадів будинків по проспекту Металургів і ремонт шляхопроводу №5 у Довгинцівському районі.

Мер Юрій Вілкул сказав: «АрселорМіттал» є містоутворюючим підприємством Кривого Рогу. На ньому працює 25 тисяч наших жителів. І це дуже важливо, що крім виробничих показників, підприємство прагне брати участь у житті міста, допомагає нам робити його комфортнішим і затишнішим. Уже найближчим часом плануємо підписати договори про соціальне партнерство з підприємствами Групи Метінвест і ПАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" - на 121 млн.грн. І я впевнений, що до кінця року городяни наочно побачать результат спільної роботи з благоустрою в місті».

Генеральний директор ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Парамжит Калон підкреслив: «АрселорМіттал Кривий Ріг» робить суттєвий внесок в економіку України, Дніпропетровської області, міста Кривий Ріг, будучи одним з найбільших платників податків в країні. Однак крім передбачених законодавством відрахувань до бюджету, ми прагнемо здійснювати конкретні проекти для облаштування Кривого Рогу та поліпшення якості життя його мешканців. З нашої сторони - це добра традиція участі в розвитку міста, яку ми продовжуємо і в цьому році».

Протягом останніх чотирьох років «АрселорМіттал» інвестував у міські програми і проекти 45 млн. грн. Серед основних - ремонт дорожнього покриття по вулиці Криворіжсталі (Орджонікідзе), Привокзальній площі, вулиці Вокзальній, облаштування пішохідних доріжок у парках Ювілейний, Будівельників, Б. Хмельницького, створення нового скверу біля Палацу молоді й студентів і будівництво в ньому спортивного майданчика з гірками для скейтерів і ролерів, робота зони WI-FI. Крім того, за програмою соціального партнерства було капітально відремонтовано 6 тролейбусів, проведена заміна системи вентиляції, кондиціонування, а також відремонтовано покрівлю в Палаці молоді та студентів.

Важливо відзначити, що соціальними інвесторами міста протягом 2011-2017 рр.. стали такі підприємства як: ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ», ПАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат", ПАТ "Євраз Суха балка", ПАТ "ХайдельбергЦемент Україна", ПАТ  «Криворізький  залізорудний   комбінат», ТОВ   «Фольксваген   Центр  Кривий  Ріг»,   «АрселорМіттал Кривий Ріг».


 

30 липня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради