Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Марка якості «Криворіжжя» - запорука здорового та безпечного харчування криворіжців – в дії!

Створено: 2019-05-30 10:32:12Оновлено: 2019-05-30 10:37:44

«Здорове харчування – запорука високої якості життя» під таким гаслом з 2012 року в місті успішно працює муніципальний проект «Марка якості «Криворіжжя», запроваджений за ініциативою міського голови Вілкула Ю.Г. Метою  проекту є задоволення потреб споживачів у високоякісних продуктах харчування, забезпечення належного рівня їх безпечності, приведення у відповідність до вимог міжнародних стандартів та підвищення конкурентоспроможності місцевих товаровиробників.

Соціологічні дослідження, проведені ДП «Кривбасстандартметрологія», підтвердили той факт, що криворіжці віддають перевагу продуктам харчування місцевого виробника. І не можна сказати, що справа винятково у патріотизмі. Місцевий продукт завжди приємніше мати на своєму столі, чим привезену здалеку «безстрокову» продукцію із численними буквами «Є». Зазначені факти неодноразово підтверджувались лабораторними дослідженнями наших служб контролю.

Наш споживач на сьогоднішній день очікує не тільки безпечної продукції, а й вимагає якісних товарів. Ураховуючи той факт, що сертифікати якості на сьогодні не носять обов’язковий характер, місцеві товаровиробники, не чекаючи змін до законодавства, підвищують вимоги до якості продукції і приймають участь у проекті.

Слід зазначити, що умови участі в проекті досить жорсткі і експертна група на чолі з фахівцями ДП «Кривбасстандартметрологія» дуже виважено і відповідально відноситься до своєї роботи, для того щоб криворіжці могли спокійно споживати продукцію з логотипом «Марка якості «Криворіжжя» і були впевненні в її якості й безпечності.

За результатами досліджень експертної групи право на використання логотипу «Марка якості «Криворіжжя» на сьогодні отримав 21 виробник харчової промисловості на 178 видів продукції, яка  виготовляється без хімічних домішок. Найактивнішими учасниками проекту є фізичні особи-підприємці Бондаренко А.М., Плахтієнко В.Т., ПП «Діалог-Оптіма», ПрАТ «Криворіжхліб», ТОВ «Криворізький хлібозавод №1», ПрАТ «Криворізький міський молокозавод №1».

Продукцію під маркою якості «Криворіжжя» можна придбати у понад 1 700 об’єктах роздрібної мережі нашого міста. З переліком продукції та іншою цікавою інформацією про муніципальний проект бажаючі можуть ознайомитись у рубриці «Марка якості «Криворіжжя», створеній на офіційному порталі  «Криворізький ресурсний центр» у розділі «Малий бізнес».

Перелік продукції буде і надалі збільшуватись, як за рахунок розширення її асортименту, так і за рахунок приєднання до проекту більшої кількості товаровиробників.

Тож, шановні мешканці міста – купуйте Криворізьке!

Обирайте своє, бо воно найкраще!

 

 

Контакти управління розвитку підприємництва:

телефон: 74-39-72;

e-mail: urp@kr.gov.ua.

30 травня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради