Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У міському виставочному залі відкрилася виставка майстрів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва - переможців ХІХ фестивалю «Весна Рудани»

Створено: 2021-04-30 15:10:29Оновлено: 2021-04-30 15:12:32

На виставці представлено близько 300 творів вихованців мистецьких шкіл, центрів дитячої та юнацької творчості, станцій юних техніків,  учнів загальноосвітніх шкіл.

Від імені міського голови Костянтина Павлова  всіх конкурсантів з перемогою у фестивалі «Весна Рудани» привітала начальник управління культури  Наталя Стрига. «За 19 років, а саме стільки  виповнилося  фестивалю  «Весна Рудани»,   він  став важливою частиною культурного життя нашого міста.  З кожним разом шириться коло його  учасників,  все більш яскравими та професійними виступами та творчими роботами радують нас талановиті криворіжці. Місто й надалі, не зважаючи на  складну економічну ситуацію, буде підтримувати наших майстрів, творчу молодь, а також докладатиме максимум зусиль,  щоб наші палаци культури,  мистецькі  школи, театри - розвивалися та дарували мешканцям і гостям Кривого Рогу гарні емоції та радість від спілкування з прекрасним», - підкреслила Н. Стрига.

Цього року фестиваль проходив у закладах культури та освіти з урахуванням обмежувальних протиепідемічних заходів. Участь  у творчому святі взяли 250 аматорських колективів, більше 3 тисяч учасників різного віку, 118 творчих колективів та окремих виконавців стали лауреатами фестивалю.

«Фестиваль «Весна Рудани» приніс у місто відчутне потепління, підняв настрій та зігрів душу. Яскраві та потужні талановиті виступи конкурсантів нікого не залишили байдужими. Ми від щирого серця дякуємо вам: майстрам народної творчості, викладачам закладів культури та освіти за вашу натхненну працю, талант і любов до своєї справи. Бажаємо всім відмінного настрою, духовного єднання, міцного здоров’я та мирного неба», - відзначила   Наталя Стрига.

Активну участь у фестивалі, його організації взяв Криворізький осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

«Наші криворізькі майстри популяризують своє мистецтво не тільки у рідному місті, а й за його межами. Вони були учасниками виставок в Любліні (Польща), Коломиї, Яремчі. Ми дуже раді, що у нашому місті  проходить такий фестиваль, який дає можливість показати свій талант»,- сказала Маріанна Любас, голова спілки майстрів народного мистецтва.

30 квітня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради