Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ВІДПОВІДАЄ НА АКТУАЛЬНЕ ПИТАННЯ КРИВОРІЖЦІВ директор департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту виконкому Криворізької міської ради Світлана Лавренко

Створено: 2021-04-30 13:49:42Оновлено: 2021-05-05 08:49:38

 

Щодо виплати матеріальної допомоги багатодітним сім’ям

міста бюджетним коштом.

У 2021 році у міському бюджеті передбачені кошти  для надання матеріальної допомоги усім багатодітним сім’ям з розрахунку 1 тис. грн. на дитину.

Матеріальна допомога, як і у 2020 році,  надається багатодітним сім’ям міста та багатодітним сім’ям, що складаються з  внутрішньо переміщених осіб, які виїхали з окупованої території та із зони проведення антитерористичної операції на сході України й операції об’єднаних сил у Донецькій і Луганській областях і взяті на облік в управліннях праці та соціального захисту населення виконкомів районних у місті рад.

Допомога нараховується лише на дітей, місцем реєстрації яких є Кривий Ріг.

Для отримання матеріальної допомоги одному з батьків необхідно звернутися до відділів у справах сім’ї і молоді виконкомів районних у місті рад з

          - особистою заявою на ім’я міського голови;

          - письмовою згодою на збір та обробку персональних даних, необхідних для призначення матеріальної допомоги, а також пред’явити:

         - паспорт одного з батьків багатодітної сім’ї;

         - довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім осіб, які через релігійні або інші переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки та мають відмітку в паспорті про відмову від прийняття такого номера);

         - посвідчення батьків багатодітної сім’ї;

         - свідоцтва про народження дітей.                

        У разі звернення за матеріальною допомогою внутрішньо переміщеної особи, до пакета документів додається копія довідки встановленого зразка, яка підтверджує статус.

        Також, з січня 2021 року, дану послугу долучено до пакетної послуги «Народження дитини» (у разі народження у родині третьої та кожної наступної дитини).

        Мешканці міста Кривого Рогу з 2016 року мають можливість скористатися зручним сервісом оформлення адміністративних послуг – замовити їх одним пакетом за життєвими ситуаціями у Центрі «Віза». На щастя, життєва ситуація «Народження дитини» є стабільною, а пакетна послуга популярною. Криворізька пакетна послуга «Народження дитини» містить більше складових, аніж  сучасна на сьогодні державна послуга єМалятко (за 1 заявою 9 послуг). Спочатку в складі пакетної послуги «Народження дитини» було 10 послуг – відтепер їх 14.

    Пакетну послугу «Народження дитини» в тому числі оформлення матеріальної допомоги багатодітним сім’ям міста бюджетним коштом можна оформити за адресами:

Металургійний район: Головний   офіс Центру адміністративних послуг «Віза» –  пл. Молодіжна, 1;

Територіальні підрозділи:

Тернівський район – вул. Короленка, буд. 1А,  каб.129;
Покровський район – вул. Шурупова, буд. 2,  каб. 12;
Саксаганський район –  вул. Володимира Великого буд. 32, каб. 122;
Довгинцівський район – вул. Дніпровське шосе, буд. 11, каб. 102;

Центрально-Міський район – вул. Староярмаркова,  буд. 44;
Інгулецький район – пр. Південний, буд. 1  та   вул. Гірників, буд. 19.

30 квітня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради