Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Рішення міської комісії ТЕБ НС: ринки Кривого Рогу працюватимуть - лише за умови безумовного виконання всіх карантинних вимог та за наявності актів відповідності

Створено: 2020-04-30 16:01:31Оновлено: 2020-04-30 16:06:55

30 квітня міський голова Юрій Вілкул провів позачергове селекторне засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Було розглянуто питання стосовно відновлення роботи агропродовольчих ринків міста. Згідно з рішенням  Кабінету Міністрів України від 29 квітня ринки повинні бути відкриті, причому – це відповідальність виключно самих ринків та Держпродспоживслужби.

Міська  комісія вирішила: дозволити роботу агропродовольчих ринків, які зареєстровані як оператори ринку харчових продуктів за умови дотримання протиепідемічних вимог, встановлених Головним державним санітарним лікарем України.

А також, за наявності  акту відповідності ринку щодо роботи в умовах карантину за підписом керівника ринку, Криворізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби та Криворізького відділу поліції.

Серед обов’язкових вимог:

- допуск працівників агропродовольчого ринку, продавців і відвідувачів на територію виключно за наявності медичної маски  або респіратора та проходження безконтактного температурного скринінгу;

- наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком;

- кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількості, з розрахунку один покупець на 10 метрів квадратних торгівельної площі ринку;

- відстань  між робочими місцями продавців має складати не менше трьох метрів,

- місця торгівлі обладнанні захисними екранами між продавцями і покупцями;

- проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торгівельні місця по завершенню кожного робочого дня.

Крім того,  має бути забезпечений жорсткий контроль з боку правоохоронних  органів. Вони щодня мають проводити позапланові перевірки за дотриманням агропродовольчими ринками протиепідемічних вимог та забезпечити відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринків території.

За  інформацією Держпродспоживслужби у Кривому Розі 18 агропродовольчих ринків зареєстровано як оператори ринку харчових продуктів.

За результатами обстежень Криворізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби, станом на 30 квітня 2020 року в умовах карантину зможуть працювати 11 ринків. Ринки будуть відкриватися по мірі готовності та отримання актів відповідності.

30 квітня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради