Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

«Віза» роз’яснює: нові вимоги до фотозображення при оформленні паспортів

Створено: 2019-11-29 15:36:45Оновлено: 2019-11-29 15:38:59

В Україні з 18 листопада 2019 року почали  діяти нові вимоги  фотографування на  біометричні документи.

Насамперед вимоги стосуються представників релігійних організацій. Відтепер дозволено фотографування в  головному уборі, але тільки в тому випадку, коли людина носить його в повсякденному житті, з огляду на релігійні переконання.

ДОПУСКАЄТЬСЯ

-          фотографування у головних уборах, штучних предметах та матеріалах згідно з медичними показаннями, підтвердженими медичним висновком закладу охорони здоров’я;

-          макіяж обличчя (світлих, неяскравих відтінків), в той же час колір шкіри обличчя повинен бути природним;

-          фотографування в окулярах,  коли особа носить їх постійно у повсякденному житті (скло окулярів повинно бути прозорим, без плям, тріщин, подряпин та пошкоджень). 

 

ВАЖЛИВО! Головні убори не повинні змінювати форми окремих частин обличчя (чоло, вилиці, щоки, підборіддя, очі), закривати обличчя та підборіддя, проходити по контуру лінії росту волосся, закривати вуха та шию.

Відцифрований образ обличчя  повинен бути чітким та не допускати тіней, плям на обличчі та/або фоні. Також не допускаються відблиски на обличчі особи та фоні, ефект «червоних очей» або слід від спалаху. Фон для фотографування повинен бути однорідним, світлим та контрастувати з обличчям особи, її одягом та волоссям.

Обличчя під час фотографування повинне відображатися крупним планом в анфас, особа має дивитися прямо відкритими очима, з нейтральним виразом обличчя, закритим ротом, без повороту або нахилу голови та шиї. Крім випадків, коли таке фотозображення неможливо відтворити через медичні вади, що підтверджені відповідним висновком, або зважаючи на вікові та фізіологічні особливості особи.

Положення особи повинно бути вертикальним. Фотографуватися лежачи або в спеціальному сидінні можна тільки малолітнім дітям і особам, які не можуть пересуватися самостійно у зв'язку з розладом здоров'я.

НЕ ДОПУСКАЄТЬСЯ  фотографування

  •  у головних уборах, не пов’язаних з релігійними віруваннями і традиціями (кепки, бейсболки, декоративні хустки, накидки тощо);
  •  з навушниками (хай навіть і бездротовими),
  • у сонцезахисних і затемнених окулярах,
  •  у лікувальних окулярах із пошкодженим склом, а також кольорових лінзах, сонцезахисних окулярах із пошкодженим склом, а також в кольорових лінзах,
  • з нанесеними на обличчя тимчасовими наліпками (крім татуювання/татуажу) або наліпками.

 

 

 

Ми працюємо для Вас!

#ВсеБудеЦНАП!

 

 

Контакти Центру адміністративнихпослуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail:
[email protected],

вебпортал:http://viza.kr.gov.ua/.

29 листопада 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради