Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Набув чинності новий Порядок надання допомоги по частковому безробіттю

Створено: 2022-06-29 09:41:54Оновлено: 2022-06-29 09:43:10

24.06.2022 набула чинності Постанова Уряду від 21 червня поточного року №702, якою затверджено новий Порядок надання допомоги по частковому безробіттю.

Відтак, допомога по частковому безробіттю надається застрахованим особам (тобто працівникам, які працюють легально (окрім сумісників) та фізичним особам - підприємцям) у разі втрати ними частини заробітної плати (доходу) у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції (виконання робіт, надання послуг) з причин економічного, технологічного характеру, виникнення надзвичайної ситуації, введення надзвичайного або воєнного стану, встановлення карантину.

Право на таку допомогу мають застраховані особи, за яких протягом останніх шести місяців, що передують місяцю, в якому почалася подія, що призвела до втрати ними частини заробітної плати, сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ). У разі, коли законодавством надано право окремим роботодавцям або фізичним особам - підприємцям, не сплачувати ЄСВ, застосовуються попередні 180 календарних днів до такого періоду.

Для отримання вказаної допомоги роботодавець або ФОП має звернутися до центру зайнятості протягом 90 календарних днів з дня зупинення (скорочення) виробництва продукції (виконання робіт, надання послуг).

Працівнику ж роботодавець зобов’язаний виплатити зазначену допомогу у строк не більш як три робочі дні після надходження коштів від Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на рахунок роботодавця.

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ: не мають права на отримання допомоги працівники, які перебувають у простої, у відпустці без збереження заробітної плати чи з якими призупинено трудовий договір. Також, позбавлені такого права працівники органів державної влади, органів місцевого самоврядування або закладів, установ, організацій, утворених ними в установленому порядку, які повністю утримуються за рахунок державного чи місцевого бюджету.

 

 

Департамент соціальної політики

29 червня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради