Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг залучить кошти міжнародних партнерів на створення житла для переселенців

Створено: 2019-05-29 14:29:23Оновлено: 2019-05-29 14:31:51

Кривий Ріг продовжує ефективно співпрацювати з іноземними партнерами для залучення європейських грантів на розвиток міста. Так, Уряд Німеччини готовий надати безповоротну фінансову допомогу зі створення житла для тимчасово переміщених осіб. За дорученням міського голови Юрія Вілкула меморандум з німецькими партнерами підписали Сергій Маляренко - секретар міськради, Іван Карий - директор департаменту розвитку інфраструктури міста та Наталія Патрушева - голова громадської організації, партнер по реалізації проекту.

З липня 2014 року в Кривому Розі працює програма з підтримки жителів східних областей України. За цей час місто прийняло найбільшу кількість переселенців у Дніпропетровській області - понад 17 тисяч, з них 7 600 залишилися жити і працювати в місті. На сьогоднішній день тільки в Криворізькому модульному містечку проживає 79 сімей зі східних і південних областей України, це 189 осіб, з них 82 дитини.

«Кривий Ріг - єдине місто на Дніпропетровщині, яке включило до програми соціального захисту жителів пункт про переселенців. Він включає компенсацію на лікування, проживання у модульному містечку, оздоровлення дітей. Завдання міста,  створити комфортні умови для всіх його мешканців, без винятку. Завдяки цьому проекту, в гуртожитку по вулиці Каткова,25 на першому поверсі будуть переплановані й капітально відремонтовані всі нежитлові приміщення під соціальне житло для внутрішньо переміщених осіб, яке люди зможуть отримати у безстрокове користування», - зазначив секретар міськради Сергій Маляренко.

Кривий Ріг став учасником проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури.      УФСІ VI», який фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччини. Даний проект орієнтований на створення житла для тимчасово переміщених осіб і ремонт об'єктів соціальної сфери, таких як школи і дитячі сади.

У конкурсі субпроектів, з Дніпропетровської області брали участь 9 міст. Гранти в розмірі 450 тис. євро отримають два - Кривий Ріг та Першотравенськ. Велику роботу для отримання грантової допомоги провела громадська організація «Егіда-Центр» (керівник Наталія Патрушева).

«Згідно Меморандуму про наміри, місто бере на себе підготовку проектної документації на даний об'єкт, а всі будівельні роботи будуть виконані за рахунок німецьких партнерів», - сказав директор департаменту розвитку інфраструктури міста Іван Карий.

Крім будівельних робіт у рамках реалізації проекту буде проводитися робота по інтеграції та адаптації внутрішньо переміщених осіб у життя приймаючих міст та громад.

29 травня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради