Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі стати підприємцем буде простіше

Створено: 2013-05-29 17:29:52Оновлено:


Обмін досвідом підприємницької діяльності, кращі практики національного та європейського бізнесу, покроковий алгоритм започаткування власної справи – ці та інші відомості підприємці-початківці Кривого Рогу тепер зможуть знайти у віртуальному бізнес-інкубаторі. 

Про можливості та його роль у розвитку підприємницької галузі Кривого Рогу 29 травня на презентації проекту розповіли перший заступник міського голови Андрій Гальченко, заступник міського голови Олександр Світличний та учасники робочої групи проекту. До його розробки залучили професійних експертів-науковців Криворізького національного університету, суб’єктів господарювання, спеціалістів консультативно-дорадчих органів. В першу чергу, бізнес-інкубатор орієнтований на представників студентської молоді, які бажають відкрити власну справу. Складається він із 6-ти розділів: «Навчальний майданчик», «Успішний досвід», «Банк бізнес-ідей», «Навігатор підприємця», «Консультаційний центр» та «Блог». 

У «Навчальному майданчику» користувачі дізнаються, що потрібно для започаткування бізнесу, визначаться із видом діяльності та пройдуть державну реєстрацію. Отримати консультацію від досвідчених фахівців в режимі он-лайн можна буде в розділі «Консультаційний центр», а спілкуватися та обмінюватися думками - в «Блозі». Віртуальний бізнес-інкубатор діятиме на базі сайту «Криворізький ресурсний центр». 

Його створення - це ще один крок у напрямку покращення умов розвитку бізнесу із застосуванням інформаційно-комунікаційних технологій, прозорого доступу підприємців до послуг, що надаються органами місцевого самоврядування. «Підтримуючи і допомагаючи молодим підприємцям у їхніх починаннях, ми сприятимемо створенню у місті комфортного бізнес-середовища і, що важливо - створенню нових робочих місць та зміцненню економіки міста»,- підкреслив Олександр Світличний. 

Віртуальний бізнес-інкубатор стартує 1 червня. Спочатку працюватиме він у тестовому режимі, тож у підприємців буде можливість надати пропозиції щодо розширення розділів та наповнення їх корисною інформацією. 

Довідково: 
у Кривому Розі працює понад 22 тис. суб’єктів господарювання – юридичних і фізичних осіб. Підприємницька діяльність здійснюється в майже 10 тис. об’єктах бізнесу. Рівень ділової активності городян зростає: спочатку 2013 р. кількість новостворених об’єктів збільшилася на 3% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (616 проти 598). Питома вага надходжень коштів до доходної частини міської казни від суб’єктів малого й середнього підприємництва складає третину. З початку року підприємцями малого й середнього бізнесу створено більше 4,5 тис. нових робочих місць. 

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому 
 (0564)440-04-32, [email protected] 

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради