Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Превентивні заходи з легалізації «тіньової» зайнятості працівників сфери малого бізнесу діють!

Створено: 2021-04-29 15:33:09Оновлено: 2021-04-29 15:34:53

 (коментує  управління розвитку підприємництва виконкому

Криворізької міської ради)

 

         Задля упередження порушень чинного законодавства про працю та зайнятість у сфері малого підприємництва продовжує працювати міська та районні робочі групи з питань соціально-економічного захисту найманих працівників.

         Одним із головних методів роботи зазначених робочих груп є надання підприємцям та найманим працівникам інформаційної підтримки з питань  оформлення трудових відносин, роз’яснення стосовно переваг офіційного працевлаштування.

         В умовах карантину виконання превентивних заходів з легалізації найманої праці не уповільнюється, продовжується започаткована у минулому році робота щодо проведення інформаційних зустрічей з підприємцями в місцях зосередження об’єктів бізнесу.  На сьогодні проведено 12  інформаційних зустрічей  в усіх районах міста. До участі у проведенні цих заходів були залучені представники Криворізького міськрайонного центру зайнятості,   відділу   забезпечення   наповнювання   бюджету  №4  Головного управління Пенсійного фонду України  в районах м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, інспекції праці та зайнятості департаменту соціальної політики виконкому Криворізької міської ради, які надають підприємцям кваліфіковану відповідь на будь-які питання з оформлення трудових відносин з найманими працівниками відповідно до трудового законодавства.

         За ініціативи виконкому міської ради, з лютого місяця поточного року соціальний відеоролик про потенційні ризики й втрати через неоформлену зайнятість щодня виходить в ефір на телеканалі комунального підприємства «Телерадіокомпанія «Рудана» як соціальна реклама, демонструється на рекламних моніторах у фойе кінотеатрів та комунальному транспорті, обладнаному дисплеями для реклами.

         У І-му кварталі 2021 року обстежено майже 4 тисячі об’єктів  бізнесу  різного напряму  діяльності; підприємцями легалізовано 2,2 тисячі найманих працівників, додаткові надходження до бюджету від сплати податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склали  5,1 млн грн.

 

          Шановні мешканці міста! Отримати консультацію з питань оформлення трудових відносин ви маєте можливість звернувшись до:

-             управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради за телефоном: 92 02 53;

-            інспекції з питань праці та зайнятості департаменту соціальної політики виконкому Криворізької міської ради за телефоном:     +38 067 838 38 39. 

         Мета міської влади – соціально-економічний захист найманих працівників.

29 квітня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради