Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг спрямує значну частину міського бюджету на підтримку охорони здоров`я та освіти

Створено: 2018-12-28 14:21:21Оновлено: 2018-12-28 14:22:54

Пріоритет міського бюджету-2019: підтримка охорони здоров'я, освіти, культури. А також - продовження масштабної комплексної Програми соціального захисту громадян.

Серйозне фінансування буде спрямоване на розвиток і підтримку освіти та медицини. Директор департаменту фінансів Олена Рожко сказала: «На сферу освіти ми закладаємо 2,4 млрд. грн. Це 32,5% всього бюджету. Держава, як і раніше, дає гроші тільки на зарплату вчителям. Цих грошей недостатньо. Позиція мера Юрія Вілкула принципова - місто не може залишити вихователів дитячих садків, технічний персонал без зарплати. Тому, за рахунок власного фінансового ресурсу додатково виділяємо кошти, яких бракує».

Директор департаменту освіти і науки Тетяна Кріпак підкреслила: «Безумовно, і в наступному році міський голова поставив завдання - продовжувати ремонтувати школи, відкривати дитячі спортивні майданчики, дошкільні заклади. Збережено і безкоштовне харчування для дітей 1-4 класів. Також, містом збережена максимальна надбавка вчителям - 20%. А за ініціативи народного депутата України Костянтина Павлова буде реконструйований дитячий садок по вулиці Красноярській. В цілому, на поточні ремонти, асфальтування шкільних подвір’їв,придбання миючих, господарських засобів, перевезення учнів виділяється 230 млн. грн.».

Одна з важливих складових витрат міського бюджету - підтримка медицини. На це передбачено майже 850 млн. грн. «На відміну від 2018 року, в наступному, державна медична субвенція виділена тільки на «вторинну ланку». Це - лікарні. Центри з надання первинної медичної допомоги з другого півріччя 2018 року перейшли на новий механізм фінансування, безпосередньо від Національної служби здоров'я України.

Але, підкреслю, медсубвенція, яку держава дає на місто тільки на 70% забезпечує потребу закладів вторинної медицини на заробітну плату. Щоб наші лікарі не залишилися без зарплати, з міського бюджету додатково виділяється 104,2 млн. грн.», - резюмував начальник управління охорони здоров'я Костянтин Мурашко.

Важливо підкреслити, що в 2019 році в повному обсязі збережені й будуть продовжувати працювати для криворіжців муніципальні програми «Здоров'я Нації» та «СТОП-інфаркт». Також,  міським  бюджетом  передбачено  закупівлю  нового  медичного   обладнання - 17 млн.грн. У 2019 році в Кривому Розі будуть проведені ремонти в інфекційній лікарні, другій міськлікарні (облаштування приміщення під ангіограф), а також лікарні №10. Виділяється 2,5 млн. грн. на будівництво трьох амбулаторій практик сімейної медицини по вулиці Едуарда Фукса (спільний проект міста зі Світовим банком).

28 грудня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради