Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про затвердження Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в м. Кривому Розі на 2017 – 2020 роки

Створено: 2016-12-28 14:41:39Оновлено: 2016-12-28 14:42:16

З метою формування сприятливого підприємницького середовища, що постійно вимагає удосконалення функцій управління та узгодження спільних дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань реалізації державної політики у сфері підприємництва на місцевому рівні, на виконання нормативно-правових актів, які регулюють підприємницьку діяльність рішенням міської ради від 21.12.2016 №1173 затверджено Програму сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в м.Кривому Розі на 2017-2020 роки.

Її метою є забезпечення сталого розвитку мікро-, малого та середнього підприємництва, зростання його інвестиційної та інноваційної активності, підвищення рівня його конкурентоспроможності та внеску в забезпечення соціально-економічного розвитку міста; спрямування дій  органів місцевого самоврядування,  державної виконавчої влади, суб’єктів підприємництва, установ інфраструктури підтримки підприємництва на забезпечення режиму максимального сприяння створенню й діяльності малого та середнього підприємництва, усунення обмежень, що стримують розвиток підприємницької діяльності.

В рамках Програми буде реалізовано заходи за наступними  напрямами:

1.  Упорядкування нормативно-правового регулювання підприємницької діяльності.

2. Фінансово-кредитна та інвестиційна підтримка малого та середнього підприємництва.

3. Ресурсне та інформаційне забезпечення, формування інфраструктури підтримки підприємництва.

4. Соціальна складова підприємництва та розширення його кадрового потенціалу.

Фінансування Програми здійснюється виключно в межах бюджетних призначень, затверджених у міському бюджеті на відповідний рік.

За рахунок коштів міського бюджету  планується проведення семінарів, форумів, «круглих столів» для суб’єктів господарювання з актуальних питань ведення бізнесу; розробка, видання та розповсюдження довідників, брошур, буклетів, листівок, інформаційно-методичних матеріалів з актуальних питань підприємницької діяльності.

Вперше, за період дії Програм розвитку підприємництва за рахунок міського бюджету передбачено кошти та заходи на фінансову підтримку суб’єктам господарювання малого й середнього бізнесу шляхом часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими для реалізації інвестиційних проектів по створенню нових робочих місць.

Очікуваними результатами реалізації Програми є розвиток малого й середнього підприємництва, повноцінне використання його потенційних можливостей, перетворення його на дієвий механізм розв’язання економічних і соціальних проблем, зменшення питань організації зайнятості населення.

Ознайомитися з повним текстом рішення можна на офіційній сторінці виконкому міської ради у мережі Інтернет http://kr.gov.ua у підрозділі «Законодавча база» підрозділу «Управління розвитку підприємництва» розділу «Підрозділи виконкому».

Додаткову інформацію із зазначених питань можна отримати в управлінні розвитку підприємництва виконкому міської ради (50101, м.Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1, каб. 513, 512, тел. 74-70-63, 92-25-89).


 

28 грудня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради