Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Розвиток муніципального електротранспорту: у Кривому Розі на лінію вийшов восьмий тролейбус з дизель-генераторною установкою

Створено: 2018-11-28 16:49:52Оновлено: 2018-11-28 16:51:32

Нова техніка буде працювати на одному з найдовших тролейбусних маршрутів №24. За завданням мера Юрія Вілкула, для зручності криворіжців, він був подовжений до зупинки «Авіаколедж».

Для поліпшення транспортного забезпечення мешканців житлового масиву «Змичка» було прийнято рішення про подовження тролейбусного маршруту №24. Для цього з міського бюджету виділили кошти для виготовлення ще одного гібридного тролейбуса, закупівлю необхідних запчастин і матеріалів. Був розроблений графік і схема руху, а також побудовано місце для розвороту тролейбуса.

На запуску восьмого тролейбуса з дизель-генераторною установкою мер Юрій Вілкул сказав: «Ми системно підходимо до вирішення дуже важливого для криворіжців транспортного питання. Для нас пріоритет - розвиток муніципального електротранспорту. Він має бути доступним, зручним, і найголовніше, комфортним для пасажирів. Тому, ми не тільки капітально ремонтуємо, оновлюємо наші тролейбуси і трамваї, а й подовжуємо маршрути і відкриваємо нові».

Зараз на 24 маршруті задіяно 7 тролейбусів (один - у резерві), які рухаються з інтервалом в 24 хвилини.

Головний інженер КП «Міський тролейбус» Олег Cізов зазначив: «Після продовження маршруту його протяжність (від «мкрн. Східний -3», через« Автовокзал»,«пл.Горького», Автостанцію 2, «пл.Визволення» до зупинці «Авіаколедж») буде 21,5 км., з них понад 10 км - безконтактної мережі. Раніше на маршруті було 6 тролейбусів (один у резерві). У наступному році будемо працювати над випуском ще кількох гібридних тролейбусів».

Нагадаємо, що для зручності жителів з 1 вересня, з огляду на те, що на Змичку їдуть студенти та працівники авіаколеджу, було забезпечено рух на житловий масив двічі на день (по буднях) міського автобусного маршруту №228 «пл.Визволення – зуп. «Рудозбагачувальних фабрика №1» (через мкр-н Даманський) через «зупинку. «Авіаколедж» (07.35 із зупинки « пл.Визволення» й о 14.00 із зупинки «Авіаколедж»).

У Кривому Розі в рамках програми мера Юрія Вілкула з розвитку міськелектротранспорту проводиться системна робота щодо вдосконалення і розширення схеми руху тролейбусних і трамвайних маршрутів. За 2017 - 2018 рік місто придбало 8 нових тролейбусів і 17 автобусів, капітально відремонтовано 11 тролейбусів. З них три - з дизель-генераторної установкою. У всіх відремонтованих машинах, в томі числі, гібридних, встановлені автоматична система оголошення зупинок для інформування пасажирів, а також валідатори і QR коди. З їх допомогою можна здійснити безготівковий розрахунок або розплатитися за проїзд за допомогою телефону у відповідному додатку (Приват24).

28 листопада 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради