Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

О.Вілкул: У Кривому Розі 100% вулиць повинні мати сучасне освітлення - вже замінили 28 620 старих світильників та ламп на енергозберігаючі металогалогенові лампи та LED-світильники, ще 28 989 на ефективні натрієві

Створено: 2021-09-28 16:41:37Оновлено: 2021-09-28 16:43:47

Також реалізовано 27 крупних проєктів з капітального ремонту мереж, ще на 6 вулицях, які не освітлювалися з моменту забудови, змонтоване освітлення.

Завдяки встановленню нового, сучасного освітлення з 2015 року у Кривому Розі вулиці, парки та сквери освітлюються і вночі - без переходу в «черговий режим». Це, передусім, питання безпеки та комфорту жителів міста.

Зараз у місті продовжує виконуватися об’єднана програма Вілкула–Павлова, одним із важливих її напрямків є модернізація вуличного та паркового освітлення. Торік було реалізовано 5 проєктів капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення проспектів Гагаріна, Металургів, Миру та вулиць Петра Калнишевського і Лермонтова. Топ-проєкти 2021: капремонт мереж зовнішнього освітлення по вулицях Ракітіна та Едуарда Фукса в Покровському районі, Володимира Великого – у Саксаганському та районах. Всього, на цих об’єктах буде встановлено 1154 світлодіодних світильників, 134 нових залізобетонних опор, змонтовано 19 км кабелю.

Під час робочої наради по модернізації освітлення міста, яке пройшло на вулиці Ракітіна де вже завершений капремонт мереж, Голова громадської ради міста Олександр Вілкул підкреслив:

«Я був у багатьох містах України і мені є з чим порівнювати. Ми продовжуємо нашу загальну програму і у питаннях освітлення вулиць, доріг, парків Кривий Ріг зробив дійсно величезний ривок за ці роки. Сучасне освітлення встановлено у 20 міських парках. Тут було змонтовано понад 2000 світильників. встановлено понад 1500 опор. Крім того, на 27 вулицях встановлено 5600 нових світильників, було освітлено 6 вулиць де ніколи взагалі не було освітлення. Скрізь встановлюються енергоефективні LED-світильники, що дозволяє економити кошти міського бюджету, які можна направляти на ремонти доріг, шкіл, дитячих садків, проєкти з енергоефективності. LED-світильники мають термін служби, що перевищує традиційні лампи у шість разів, а енергії споживають у рази менше. У нас велике промислове місто, люди працюють у змінах і питання освітлення це, передусім, питання безпеки. І ми ним займатимемося постійно, адже це й комфорт жителів. Я знаю, що ще багато роботи з освітлення особливо приватного сектора, де треба додавати і стовпи, і світильники. Але заради об'єктивності давайте подякуємо комунальникам за величезний обсяг роботи».

У Кривому Розі всього 57 609 світлоточок. За програмою з модернізації та заміни зовнішнього освітлення, вже встановлено 28 620 енергозберігаючих світильників - 22098 лед-світильники та 6522 металогалогенові лампи, та ще 28 989 - ефективні натрієві.

Додатково:

Зокрема, протягом 2018-2021 світлодіодні світильники змонтовані на вулицях: Героїв АТО в Металургійному районі; Олександра Васякіна від вулиці Соборності до проспекту Гагаріна в Металургійному районі; Нікопольське шосе в Металургійному районі; Кобилянського (до проспекту Миру) в Центрально-Міському районі; Вокзальна в Металургійному районі; Електроніки в Центрально-Міському районі; Старовокзальна в Центрально-Міському районі; дорога від гіпермаркету АШАН до мікрорайону Гірницький в Саксаганському районі; Цвейга в Центрально-Міському районі; об’їзна дорога навколо мікрорайону Східний-1 від вулиці Симонова до бульвару Європейський в Довгинцівському районі; Генерала Радієвського від вулиці Володимира Великого до вулиці Космонавтів в Саксаганському районі; провулок Бульварний від вулиці Володимира Великого до вулиці Космонавтів в Саксаганському районі; Кресівська (від вул. Електрозаводська до вул. Космонавтів) в Саксаганському районі; Миколи Зінчевського в Покровському районі; площа Визволення в Центрльно-Міському районі; вул. Стасова в Покровському районі; Гірників в Інгулецькому районі; Сонячна в Інгулецькому районі; Рудна в Інгулецькому районі.

Повністю нове освітлення, де його ніколи не було, збудовано: в житловому масиві Ілліча Металургійного району; вздовж пішохідної доріжки від вулиці Лісового до вулиці Незалежності України на мікрорайоні Східний-2,3 в Довгинцівському районі від житлового будинку №1 до житлового будинку №78 на вулиці Шухова в Покровському районі; вздвож пішохідної доріжки на вулиці Лісового від комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №77 комбінованого типу» Криворізької міської ради (вулиця Незалежності України, 20) до Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №130 Криворізької міської ради Дніпропетровської області (вулиця Незалежності України, 12) в Довгинцівському районі; від вулиці Миколаївське шосе до КЗ «Криворізький Дитячий санаторій» ДОР на вулиці Гете,65 в Центрально-Міському районі; на прибудинковій території житлових будинків №№53,55 на проспекті Гагаріна та житлового будинку №4 на вулиці Галенка. Тут встановлено понад 90 опор, змонтовано понад 200 світильників та 9 км кабельно-провідникової продукції.

28 вересня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради