Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

9 мільйонів гривень виділено цього року з міського бюджету на оздоровлення та відпочинок юних криворіжців

Створено: 2013-05-28 18:12:09Оновлено:


Залишилися позаду уроки та домашні завдання і для школярів настає пора відпочинку. Набратися сил та підготуватися до нового навчального року криворізькі хлопці та дівчата зможуть як в дитячих оздоровчих закладах на узбережжі Чорного й Азовського морів, так і у пришкільних таборах. Протягом літньої кампанії 2013 року у Кривому Розі планується оздоровити 97% дітей. 

На базі загальноосвітніх навчальних закладів цього літа працюватиме 124 табори. За дві зміни тут відпочине 18 тисяч 968 учнів. Це становить 40% від загальної кількості школярів міста, які будуть оздоровлені. Перша зміна відкриється 31 травня і продовжуватиметься до 14 червня. Для дітей буде організоване дво- та –три разове харчування. 

Протягом червня дітлахи зможуть відвідувати секції та гуртки у позашкільних навчальних закладах. А близько 2 тисяч вихованців центрів туризму, краєзнавства та екскурсій стануть учасниками різних походів. 

Велика увага приділяється оздоровленню дітей пільгових категорій і тих, які опинилися у складних життєвих обставинах. 

У комунальних дитячих таборах «Слава» та «Сонячний» все готово до прийому юних відпочивальників. 1 млн. 595 тис. грн. спрямовано на переоснащення харчоблоку у «Сонячному», близько 1 млн. 800 тис. грн - на будівництво інших споруд. Весело та змістовно проводити час дітлахи зможуть на новому ігровому майданчику та оновлених альтанках. У ДОТ «Слава» замінили електрообладнання: дизельні генератори та електрощитові. 

Протягом літа у цих таборах відпочине 2700 юних криворіжців, в тому числі діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, з малозабезпечених та багатодітних родин. У «Славі» у першу зміну, святкове відкриття якої відбудеться 31-го травня, оздоровиться близько 600 обдарованих дітей Криворіжжя. Серед них - переможці спортивних і творчих конкурсів та фестивалів. 

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому 
 (0564)440-04-32, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради