Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: Незважаючи на війну, необхідно думати про майбутнє покоління криворіжців, які будуть розвивати Кривий Ріг та Україну. Для цього треба допомогти випускникам шкіл зробити правильний вибір майбутньої професії

Створено: 2023-03-28 09:05:30Оновлено: 2023-03-28 09:09:44

У Кривому Розі 27 березня стартував п’ятиденний міський «Ярмарок професій». Протягом весняних канікул випускники 9-х та 11-х класів Кривого Рогу і Криворізького району, а також діти з числа  «нових криворіжців» у рамках тижня профорієнтації будуть дізнаватися та розбиратися у різноманітті закладів освіти, професій та працевлаштування у місті. Відкрив «Ярмарок професій» в.о. міського голови Юрій Вілкул.

Юрій Вілкул зазначив: «У країні триває війна й багато випускників шкіл та їх батьки розгублені та не можуть визначитися не тільки, яку професію обрати, але й, взагалі де навчатися - в Україні чи за кордоном. Завдання наших освітян - допомогти випускникам зробити правильний вибір майбутньої професії та продовжувати навчатися і  розвиватися, попри умови воєнного часу. Ми повністю зберегли всі заклади вищої фахової передвищої та професійної освіти - не дали закрити ПТУ і технікуми, хоча вони й не підпорядковуються місту. Крім того, у Кривому Розі працюють і заклади вищої освіти, які до нас переїхали з окупованих міст, починаючи ще з 2014 року. Ми приділяємо велику увагу створенню належних умов для отримання якісної освіти. У нас діє сучасна система підготовки фахівців різних спеціальностей, бо з’являються нові професії. Наразі, дуже важливо, щоб молодь бачила реальні перспективи, була затребувана і залишалася працювати у рідному місті, бо це є міцним ґрунтом для розвитку Кривого Рогу після нашої Перемоги! Якщо безпекова ситуація буде стабільною, то з 1 вересня відновимо навчання в закладах освіти в режимі офлайн. Заняття проходитимуть лише там, де є укриття. Віримо в нашу Перемогу та чекаємо майбутніх студентів в закладах освіти Кривого Рогу».

На Ярмарку професій працюватиме 40 локацій і на кожній з них представники навчальних закладів показуватимуть свої презентації, розповідатимуть про умови та етапи вступу, навчально-матеріальну базу закладу,  про свої досягнення та про цікаве й насичене студентське життя. Торік «Ярмарок професій» відвідало близько 3 тис відвідувачів, цьогоріч організатори заходу очікують, що буде понад 5 тис хлопців та дівчат.

Карина, учениця  11 класу Тернівського академічного ліцею, поділилася враженням від відвідування ярмарку:«Про ярмарок нам написали в групі класу. Я вражена підготовкою та різноманіттям запропонованих професій у нашому місті. Цікавлюся професією  у сфері ІТ-технологій, хочу присвятити своє життя розробці проєктів та цікавих програм у сфері ІТ. Дізналася та побачила на Ярмарку багато чого цікавого. Тут можна наживо поспілкуватися із людьми, дізнатися для себе більш детальну інформацію, чого не зробиш  онлайн».

У Кривому Розі вища освіта представлена 8 закладами, також працює 16 закладів фахової передвищої освіти та 14 закладів професійно-технічної освіти у яких  ведеться підготовка фахівців для всіх галузей виробництва та сфер послуг міста. Для отримання якісної європейської освіти не обов’язково виїжджати на навчання за кордон. Той самий зарубіжний досвід навчання можна отримати за програмами семестрового обміну, академічної мобільності у рамках програми Еразмус +, програмами подвійного диплому.

Крім того, місто всебічно підтримує талановитих студентів та учнів. Кривий Ріг - лідер регіону за кількістю іменних стипендій, муніципальних нагород і премій для молоді. Найкращі представники студентства отримують муніципальні стипендії: ім. О. Поля, Г. Гутовського, В. Гурова та стипендію для молодих вчених імені Бизова, на які з міського бюджету щороку виділяється 400 тисяч грн.

28 березня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради