Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

О. Вілкул: Навіть у найскладніших умовах воєнного часу в Кривому Розі ми зберегли всі ДЮСШ міста і зараз, після поновлення роботи в режимі офлайн, у них тренується вже понад 3000 юних криворіжців

Створено: 2023-03-28 11:26:12Оновлено: 2023-03-28 11:28:46

З початку 2023 року вже проведено понад 30 змагань міського, обласного та всеукраїнського рівнів. Також вже майже місяць приймає відвідувачів Палац водних видів спорту ДЮСШ №1. На сьогодні у 13 групах відділення плавання навчається 125 вихованців. Також криворіжці можуть записатися до групи здоров’я та займатися оздоровчим плаванням.

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул провів робочу нараду щодо того, як проходить навчальний процес та дотримання правил безпеки під час тренування дітей.

Спортивне життя у Кривому Розі поступово почало відновлюватися з початку нового року. З 12 січня в режимі офлайн із дотриманням правил безпеки та за умови письмової згоди батьків запрацювали дитячо-юнацькі спортивні школи, у них займається більше 3000 дітей. Тоді ж відновив роботу 25 -метровий басейн ДЮСШ №10. А з 1 березня до занять з  професійного плавання повернулися вихованці Палацу водних видів спорту ДЮСШ №1.

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул зазначив: «Навіть у найскладніших умовах воєнного часу в Кривому Розі ми зберегли всі ДЮСШ. Наш 50-метровий басейн не лише найбільший у Кривому Розі, але й єдиний великий комунальний басейн на Дніпропетровщині, у якому безкоштовно займаються вихованці відділення плавання дитячо-юнацької спортивної школи. Перш ніж відкрити його після майже річної перерви, була проведена ґрунтовна підготовча робота. Передусім, це – безпека дітей. Будо підготовлено укриття, що розташоване поряд, воно може розмістити 175 чоловік. Також, приємна новина для любителів плавання – всі охочі можуть записатися до групи здоров’я та займатися оздоровчим плаванням у зручний для них час з понеділка по суботу. І, безумовно, чекаємо на відновлення на базі нашого найбільшого басейну чемпіонатів з плавання, адже басейн повністю відповідає міжнародним стандартам та готовий до прийому змагань будь-якого рівня. Тож, бажаємо успіхів нашим плавцям та чекаємо на нові блискучі спортивні результати!». 

Що стосується укриття, то воно розташоване по вулиці Соборності, 11. У приміщенні два запасні виходи, є резервне джерело освітлення, вентиляція, укомплектоване вогнегасником, медичною аптечкою, є запас води з розрахунку 2 л. на добу на кожну людину, що укривається. Служба ДСНС дала  дозвіл на використання укриття.

На сьогодні із юними плавцями  займається 8 тренерів. Заняття проходять з понеділка по суботу.

За останні три роки відділення плавання підготувало: «срібного» призера Чемпіонату Європи з плавання серед юніорів, її вихованці завоювали 35 перших місць, 36 других та третіх  місць на чемпіонатах України серед різних вікових груп, 130 призерів обласних змагань.  Підготовлено 4 майстри спорту України, 22 кандидати у майстри спорту України, 30 спортсменів першого розряду, 78 – масових розрядів. Чотири спортсмени входили до складу Збірної команди України.

 

28 березня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради