Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю.Вілкул: «Ми будемо приділяти особливу увагу в ході медичної реформи не лише на поліпшення медичного обслуговування населення, але й на покращення умов праці медичних робітників»

Створено: 2011-10-27 09:01:15Оновлено:



26 жовтня відбулося пленарне засідання 14 сесії міської ради 6 скликання, на якій було розглянуто 57 питань. Традиційно після засідання міський голова Юрій Вілкул провів прес-конференцію для представників місцевих засобів масової інформації. Під час конференції обговорювалися зокрема бюджетні питання.


Як відзначив Ю.Вілкул завдяки підтримці обласної влади на 13 мільйонів 200 тисяч гривень збільшено субвенції для Кривого Рогу на проведення природоохоронних заходів, на 2 мільйони 572 тисячі гривень - для надання пільг і житлових субсидій. Додатково 2,5 мільйона гривень направлено на придбання медичного обладнання для пологового будинку №2.

Крім того, по спеціальному фонду 5 мільйонів 678 тисяч гривень направлено на озеленення міста, а також - реконструкцію очисних споруд. 586 тисяч гривень було виділено сесією міської ради на устаткування ще шести спортивних майданчиків для мешканців Кривого Рогу. Крім того, міський голова відзначив, що внесені зміни й у міську комплексну програму «Здоров'я нації».

«Цими змінами передбачено забезпечити підготовку лікарів за фахом «Загальна практика – родинна медицина» відповідно до плану організації установ родинної медицини в 2011-2015 роках. Буде забезпечено безкоштовне і першочергове проходження лікарями відповідної спеціалізації, які захочуть стати родинним лікарем. Передбачена розробка соціальних договорів з такими фахівцями щодо вирішення житлових питань, отримання матеріальної допомоги і соціальних пільг. Хочу підкреслити, що і надалі ми будемо приділяти особливу увагу в ході реформи не лише на поліпшення медичного обслуговування населення, але й на покращення умов праці медичних робітників», - сказав Юрій Григорович Вілкул.

Також міський голова повідомив і про те, що на сесії депутати прийняли ще одне рішення щодо реформування в медичній галузі. Це передача в обласне підпорядкування ряду лікарень і поліклінік міста. У Кривому Розі досвід перепідпорядкування вже успішно здійснювався раніше. Крім того, формування показників бюджетів на 2012-2014 роки проходить на рівні обласних бюджетів пілотних регіонів. Тому у криворізьких лікарень з'являється можливість отримати переваги у фінансуванні й, як наслідок, поліпшити якість обслуговування. Юрій Григорович Вілкул запевнив, що це- питання перепідпорядкування, а не скорочення. «Скорочувати лікарні в Кривому Розі ми не будемо», - підкреслив міський голова.

(0564)92 13 03, [email protected]


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради