Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ПОВІДОМЛЕННЯ про оприлюднення проекту регуляторного акта

Створено: 2018-09-27 10:49:18Оновлено: 2018-09-27 10:50:14

ПОВІДОМЛЕННЯ
про оприлюднення проекту регуляторного акта – рішення міської ради «Про встановлення Правил утримання домашніх тварин у м.Кривому Розі» та аналізу його регуляторного впливу

Основні вимоги до утримання тварин визначені Законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження» і передбачають утримання тварин в умовах, що відповідають їх біологічним та індивідуальним особливостям.

На сьогодні в м. Кривому Розі діє рішення Криворізької міської ради від 23.12.2009  №3645 «Про затвердження Правил утримання домашніх та інших тварин і поводження з ними у м. Кривому Розі», із змінами, але його дія не призвела до очікуваних результатів. Збільшено кількість звернень мешканців (населення) міста до виконкому Криворізької міської ради з приводу нападів тварин (собак). На кінець 2015 року на території м. Кривого Рогу налічувалося близько 2000 безпритульних тварин (за статистичними даними департаменту розвитку інфраструктури міста виконкому Криворізької міської ради).

Для обліку та контролю за популяцією тварин у 2017 році між виконкомом Криворізької міської ради й громадською організацією «Міжнародні системи реєстрації» укладено меморандум про співпрацю. За даними проведеного моніторингу громадськими організаціями за допомогою веб-порталу Animal-id.info на території міста налічується орієнтовно 7000 безпритульних тварин.

Суть проблеми полягає в збільшенні кількості безпритульних тварин (через їх безконтрольне розмноження), нападів тварин, низькій відповідальності громадян, суб’єктів господарювання власників домашніх тварин щодо їх утримання.

Новий регуляторний акт направлено на врегулювання правових відносин між органами місцевого самоврядування, громадянами, суб’єктами господарювання, профільними комунальними підприємствами та іншими, суб’єктами, що утримують тварин.

Зміни до статті 1 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та до статті 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення визначають  важливість та необхідність ухвалення запропонованого регуляторного акта. Запровадження його вимог надасть можливість створити умови для належної життєдіяльності громадян міста, забезпечить поліпшення санітарного та епізоотичного стану міста, змінить громадську думку на користь цивілізованого, гуманного та етичного ставлення до тварин, що вплине на виховання зростаючого покоління й громадян міста й підвищення моральної відповідальності в суспільстві, сприятиме врегулюванню питань нападів безпритульних тварин (собак), посиленню контролю за дотриманням вимог нормативно-правових актів щодо утримання домашніх тварин у м. Кривому Розі.

Проект поданий департаментом розвитку інфраструктури міста виконкому Криворізької міської ради. Аналіз регуляторного впливу підготовлено з урахуванням вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1151 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 №308».

Проект рішення та аналіз його регуляторного впливу будуть розміщені 02.10.2018 в міській комунальній газеті «Червоний гірник» та на офіційних сторінках в мережі Інтернет:

- Криворізької міської ради та її виконавчого комітету у підрозділі «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна база» http://kr.gov.ua;

- виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської www.mtlrg-kr.gov.ua, www.dlgr.gov.ua, www.pokrovkr.gov.ua, www.ing-org.gov.ua, www.srvk.gov.ua, www.trnvk.gov.ua, vykonkom-tsmkr.gov.ua

Цілі прийняття проекту: Забезпечення санітарного, епізоотичного благополуччя мешканців міста, виконання вимог Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», підвищення відповідальності власників домашніх тварин за їх утримання, урегулювання питань, що виникають у зв’язку з поводженням з домашніми та безпритульними тваринами (рішення міської ради від 22.11.2017 №2205, зі змінами від 25.04.2018 №2629, оприлюднено в міській комунальній газеті «Червоний гірник» 23.11.2017, 04.05.2018 відповідно).

Зауваження та пропозиції в письмовій формі приймаються з 02.10.2018 в місячний термін:

- департаментом розвитку інфраструктури міста виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.550, тел.92-19-10,  електронна адреса: drim_kr@kr.gov.ua);

- управлінням розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.510, тел.74-39-72, електронна адреса: urp@kr.gov.ua).

А також на електронні поштові скриньки виконкому Криворізької міської ради [email protected]  та виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської: [email protected], dlg_vk@riad.com.ua, vk@pokrovkr.gov.ua, [email protected][email protected], [email protected], [email protected]». Зі змістом зведеної таблиці пропозицій і зауважень можливо буде ознайомитися на офіційній сторінці  Криворізької міської ради  та її виконавчого комітету в мережі Інтернет. 

Додатково буде проведено громадські слухання по обговоренню проекту рішення міської ради «Про встановлення Правил утримання домашніх тварин у м.Кривому Розі» та аналіз його регуляторного впливу.

Дата, місце та час його проведення: 19.10.2018, о 16.00, каб. 444 приміщення виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1).

Тема громадських слухань: обговорення проекту рішення міської ради «Про встановлення Правил утримання домашніх тварин у м.Кривому Розі» та аналіз його регуляторного впливу.

Відповідальні особи за проведення обговорення та їх контактні телефони:

- департамент розвитку інфраструктури міста виконкому Криворізької міської ради (директор департаменту – Карий Іван Олександрович), адреса: 50101, м  Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.550, тел.92-19-10.

Інформація про те, де можна ознайомитися з матеріалами громадських слухань: з 02.10.2018 на офіційній сторінці Криворізької міської ради та її виконавчого комітету в мережі Інтернет  www. kr.gov.ua  (підрозділ «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна База Þ «Обговорення проектів регуляторних актів») та Криворізькій міській комунальній газеті «Червоний гірник» від  02.10.2018.

Участь у громадських слуханнях можуть узяти дієздатні члени територіальної громади віком від 18 років, суб’єкти господарювання, об’єднання  (громадські, суб’єктів господарювання), наукові установи та консультативно-дорадчий орган у здійсненні державної регуляторної політики.

Інформацію щодо результатів громадських слухань з обговорення вищезазначеного регуляторного акта буде оприлюднено у міській комунальній газеті «Червоний гірник», на офіційній сторінці  Криворізької міської ради та її виконавчого комітету.

27 вересня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради