Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

О. Вілкул привітав криворізьких нацгвардійців з 9-ю річницею з дня заснування Національної гвардії України: Велика вдячність вам за мужність та відвагу - Кривий Ріг і вся Україна пишається вами! Ви завжди можете розраховувати на нашу підтримку

Створено: 2023-03-27 10:35:01Оновлено: 2023-03-27 10:37:06

26 березня Національна гвардія України відзначила 9-ту річницю з дня заснування. Криворізька 21-а окрема бригада Нацгвардії (в/ч 3011) стоїть на сторожі рідного міста багато років. Місто пишається  військовослужбовцями, які героїчно захищали Донбас з 2014 року, а з перших днів повномасштабного вторгнення росії героїчно билися у Маріуполі та Вугледарі, захищали Кривий Ріг та звільняли Херсонщину. Сьогодні військовослужбовці Нацгвардії несуть службу на багатьох лініях оборони нашої країни, тримають оборону на Донецькому напрямку.

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул подякував бійцям за мужність і героїзм та вручив нагороди 30 військовослужбовцям: відзнаки виконавчого комітету Криворізької міської ради - нагрудні знаки «За заслуги перед містом» I та III ступенів, а також відзнаки голови Ради оборони міста - нагрудний знак «За захист Криворіжжя».

«Багато років ми працюємо у постійному тандемі з військовою частиною 3011 Нацгвардії України. Наші нацгвардійці  -  приклад мужності та героїзму, самовідданості та справжньої любові до Батьківщини. Ім'я генерал-майора Олександра Радієвського, імена десятків інших героїв Криворізької бригади нацгвардії назавжди будуть вписані золотими літерами в історію боротьби нашого народу з агресором.

Коли у лютому 2022 року ворог йшов колонами на Кривий Ріг, то де-факто у нас у місті було всього 600 нацгвардійців із двома 120-ти міліметровими мінометами - більшість у той час були в Маріуполі та Вугледарі. І коли колона окупантів із Херсона йшла на Кривий Ріг, а її дозор майже дійшов до меж міста та вперся у виставлені нами БілАЗи, то за БілАЗами були саме нацгвардійці. І коли ми підривали мости та тунелі на півночі Херсонщини, то у бойовій охороні - у візуальній видимості ворога - також були нацгвардійці. Ми разом з комбригом Володимиром Леонідовичем Белоусовим розробляли плани з оборони Кривого Рогу. І ми відстояли наше місто! Потім підрозділи бригади прославилися під час зачисток Високопілля, Золотої Балки, Михайлівки, Гаврилівки, Дудчан та багатьох інших населених пунктів.

Від усіх криворіжців – низький уклін всім, хто гордо носить звання військовослужбовця Національної гвардії, самовіддано виконує військовий обов’язок, має відповідальність перед рідним містом, своєю країною, українським народом. Ви завжди можете розраховувати на нашу підтримку. Велика вдячність вам за нелегку, але таку потрібну службу, за мужність та відвагу!  Вами пишається весь Кривий Ріг і вся Україна!».

З початку повномасштабного вторгнення Радою оборони міста за бюджетні та  приватні кошти (без урахування волонтерів) для військової частини 3011 Національної гвардії України було закуплено та надано: 1236 бронежилетів та 645 касок;  8000 одиниць різного обмундирування; 93 одиниці спеціального обладнання - тепловізори, прилади нічного бачення, тепловізорні та коліматорні приціли, біноклі  та далекоміри; 306 рацій,  25 позашляховиків, мікроавтобусів, вантажних авто, швидкої допомоги, 14 квадрокоптерів та БПЛА, 25 генераторів, 8200 м2 світлозатіняючих та маскувальних сіток, 2115 будівельних блоків та габіонів;  109 одиниць допоміжного обладнання - комп’ютери, ноутбуки, планшети, телефони, БФП, принтери. Усього, сума наданої допомоги складає майже 93 млн грн.

27 березня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради