Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У освітніх закладах Кривого Рогу відкрилися безкоштовні спортивні гуртки

Створено: 2020-02-27 12:29:35Оновлено: 2020-02-27 12:31:01

У Кривому Розі учні 93 шкіл після уроків можуть відвідувати заняття у гуртках спортивного напрямку. Вже набрано 177 груп учнів у 135 спортивних гуртках.  Хлопці та дівчата тепер можуть не тільки з користю провести вільний від навчання час, а й розвиватися фізично.

За ініціативи мера Юрія Вілкула з початку 2020 року у школах відкрилися   спортивні секції - заняття спортом стали більш доступними і більш близькими для криворізьких школярів.

«Заняття в секціях проводяться безкоштовно і після уроків. Це влаштовує як батьків так і дітей. Гуртками керують вчителі фізкультури, які з нового року отримують надбавку  до заробітної плати»,- зазначила Тетяна Басова, заступник директора департаменту освіти і науки.

Після проведеного аналізу завантаженості шкільних спортзалів та, врахувавши бажання батьків та дітей, вже у 93 загальноосвітніх закладах   відкриті і вдало працюють спортивні гуртки: з волейболу, футболу, гімнастики, аеробіки, карате, спортивного туризму, тенісу, спортивні танці, черлідінгу, стрітболу та інші.

«На жаль, школярі зараз  мають проблеми зі здоров’ям. Це пов'язано з багатьма причинами, але головна  - малорухливість. Наші діти мало рухаються, мало займаються фізкультурою і спортом, а більше сидять зі смартфонами та комп'ютерами. Тому, наша мета - зацікавити дитину займатися фізично у шкільних секціях. Адже, здоров'я і добре самопочуття дитини - це найважливіше!», - сказала Вікторія Балаєва, тренер зі школи №68.

Командний дух, позитивні емоції, взаєморозуміння з тренером - все це створюватиме позитивний настрій у школярів.

У Кривому Розі особливу увагу приділяють продовженню системної роботи з популяризації спорту. У грудні 2019 року Кривий Ріг  став першим Українським містом, який отримав звання Європейського міста спорту-2020 від Асоціації Європейських столиць і міст спорту. Це дає можливість наблизитися до європейських цінностей, пропагувати принципи відповідальності, етики в спорті та створення умов для популяризації спорту для всіх вікових категорій.

27 лютого 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради