Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ РЕЄСТРАЦІЇ МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ МАЛЕНЬКИХ КРИВОРІЖЦІВ

Створено: 2019-02-27 16:00:36Оновлено: 2019-02-27 16:03:31

1. Чи обов’язково реєструвати місце проживання дітей?

Попри загальноприйняту думку, реєстрація місця проживання дитини не здійснюється автоматично та потребує відповідного звернення батьків. Так, батьки зобов’язані зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження. Порушення правил реєстрації місця проживання – адміністративне правопорушення!

2. Як визначається місце проживання дитини, якщо батьки зареєстровані за різними адресами?

«Прописка» дитини здійснюється за адресою її батьків, а якщо законні представники проживають за різними адресами – «прописка» здійснюється за однією з адрес, однак при обов’язковій присутності або за нотаріально посвідченої згоди другого з батьків. Така вимога не поширюється на випадки, коли місце проживання дитини визначено відповідним рішенням суду або рішенням органу опіки та піклування. Також згода другого з батьків не потрібна, якщо існує рішення суду про позбавлення його батьківських прав.

3. Чи потрібна згода власника житла для «прописки» дитини?

Згода власника житла для «прописки» маленького криворіжця за адресою місця проживання батьків не потрібна!

4. Скільки часу надається для перереєстрації місця проживання дітей?

В разі зняття з реєстрації місця проживання дитина має бути зареєстрована протягом 30 календарних днів.

По реєстрацію місця проживання Вашої дитини чи з будь-якими іншими питаннями можна звертатися до міських «офісів прописки», що розташовані в кожному районі Кривого Рогу!

Ми працюємо для Вас!

Наші контакти:

• Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради: м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-22; e-mail: [email protected].

• Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; «ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].

27 лютого 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради