Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Бюджет розвитку: в 2019 році у Кривому Розі на ремонти доріг, модернізацію освітлення, розвиток транспортної інфраструктури передбачено майже в півтора рази більше ніж у 2018 році

Створено: 2018-12-26 16:25:04Оновлено: 2018-12-26 16:26:22

У бюджеті-2019 на розвиток та утримання доріг, придбання спецтехніки закладено понад 315 млн.грн. Рекордна сума- 318 млн.грн. виділяється на освітлення міста, благоустрій парків і скверів, дренажних насосних станцій, ремонт контейнерних майданчиків.

Серед наймасштабніших дорожніх проектів: продовження ремонту дорожнього покриття по вулиці С. Колачевського, закінчення робіт по Толстого. У розробці - проекти по вулиці Едуарда Фукса, Січеславськії, Кирило – Мефодіївській, від площі Володимира Великого до 30 –річчя Перемоги. У планах також ремонт дороги від проспекту 30-річчя Перемоги до Спаської. «Ми плануємо закрити повністю ділянку від площі Володимира Великого, закінчуючи Кирило-Мефодіївською. І з урахуванням ремонту Волгоградської у нас від 95 кварталу буде нова дорога. Крім того,  триватиме будівництво дороги, що з'єднує мікрорайони Сонячний з Ювілейним", - сказав Іван Карий, директор департаменту розвитку інфраструктури міста.

 У той же час, велика частина ресурсу спрямовується на ремонти внутрішньо-квартальних доріг і облаштування тротуарів.

"Продовжимо системну роботу з ремонту ліфтового господарства. Наступного року плануємо капітально відремонтувати 100 ліфтів. У рамках програми мера Юрія Вілкула з розвитку міського електротранспорту, виділяються кошти в рамках кредитного договору КП «Міський тролейбус» з Європейським банком реконструкції та розвитку на придбання  50 сучасних комфортабельних тролейбусів, закладаємо гроші на капремонт 5-ти трамваїв і будівництво 4-х тролейбусів з дизель-генераторною установкою», - сказав заступник мера Олександр Катриченко.

Директор департаменту фінансів Олена Рожко підкреслила: «Поряд з пріоритетною соціальною спрямованістю, Бюджет-2019 передбачає майже вдвічі збільшення інвестування в розвиток кожної галузі. Ми дивимося на перспективу і в 2019 році буде реалізовано багато важливих проектів з розвитку Кривого Рогу".

Таким чином, на ремонти доріг, модернізацію освітлення, розвиток транспортної інфраструктури передбачено 1,5 млрд. грн.

 

26 грудня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради